Valtakunnansyyttäjäksi esitetään oikeusministeriön ylijohtajaa Ari-Pekka Koivistoa

Loppusuoralla oli myös apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe. Nykyinen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen jää eläkkeelle.

Uudeksi valtakunnansyyttäjäksi esitetään oikeusministeriön ylijohtajaa Ari-Pekka Koivistoa. Hänellä on takanaan pitkä ura syyttäjänä.

9.5. 11:03

Uudeksi valtakunnansyyttäjäksi esitetään HS:n tietojen mukaan oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston päällikköä, ylijohtaja Ari-Pekka Koivistoa.

Koivistolla on pitkä, parinkymmenen vuoden kokemus syyttäjänä. Hän toimi muun muassa syyttäjänä Vantaalla sekä valtionsyyttäjänä Valtakunnansyyttäjänvirastossa ennen kuin hän lähti vuonna 2011 rajan palvelukseen.

Siellä hän johti Rajavartiolaitoksen esikunnan oikeudellista osastoa sekä oli hallitusneuvoksena sisäministeriön rajavartio-osastolla.

Nykyisessä virassaan Koivisto ehti olla vajaat kaksi ja puoli vuotta, tammikuusta 2020.

Loppusuoralla valtakunnansyyttäjän virasta kilpaili apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe.

Valtioneuvosto käsittelee nimitystä istunnossaan torstaina. Nimityksestä päättää presidentti Sauli Niinistö perjantaina.

Nykyinen valtakunnansyyttäjä Raija Toivianen on jäämässä eläkkeelle. Hän on johtanut valtakunnansyyttäjän toimistoa elokuusta 2018.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat