Vantaan sellimurhasta alkaa uusi esitutkinta henkilökunnan toiminnasta – Jopa kaksi päivää kestänyt väkivalta jäi huomaamatta

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi tammikuussa kuolleena noin 20-vuotias mies.

Poliisi aloittaa esitutkinnan henkilökunnan toiminnasta Vantaan vankilan sellimurhan yhteydessä. Poliisi on aiemmin kertonut, että uhriin kohdistunut väkivalta oli jäänyt vankilan henkilökunnalta huomaamatta.

9.5. 13:55

Poliisi aloittaa esitutkinnan henkilökunnan toiminnasta Vantaan vankilan sellimurhan yhteydessä.

Tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä ei kommentoi sitä, millä rikosnimikkeellä tapausta tutkitaan henkilökunnan osalta ja ketä tai keitä epäillään rikoksesta.

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi tammikuun lopulla kuolleena noin 20-vuotias uhri. Epäilyjen mukaan 19- ja 23-vuotiaat miehet murhasivat samassa sellissä olleen miehen suunnitelmallisesti raakaa ja julmaa väkivaltaa käyttäen.

Uhriin oli esitutkinnan mukaan kohdistettu väkivaltaa jopa kahden päivän ajan.

Esitutkinnan mukaan uhrin rikollisella taustalla on yhteys teon motiiviin. Uhri oli saapunut Vantaalle toisesta vankilasta, jossa hän istui kahden ja puolen vuoden tuomiota alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Henkirikoksen oikeudenkäynti alkaa tiistaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi kertoi aiemmin, että uhriin kohdistunut väkivalta oli syystä tai toisesta jäänyt vankilan henkilökunnalta huomaamatta.

Poliisi ilmoitti huhtikuussa selvittävänsä tapauksen vuoksi vankeinhoitoon liittyvät lait, määräykset ja ohjeet erityisesti vankien käsittelystä matkaselliosastolla.

”Lisäksi selvitetään mahdolliset Vantaan vankilan henkilöstölleen antamat ohjeet toimista matkaselliosastolla. Selvityksen perusteella arvioidaan henkilökunnan toiminta tapahtumaan liittyen sekä onko viranomaisia syytä epäillä rikoksesta”, poliisi tiedotti tuolloin.

Esitutkinnan alkaminen tarkoittaa sitä, että selvityksen perusteella henkilökuntaa on syytä epäillä rikoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat