”Sarjasyömäri” söi 24 ravintolassa muun muassa pippuripihviä ja omenapiirakkaa ja jätti maksamatta yhteensä yli 2 000 euron laskut – Oikeus tuomitsi ehdotonta vankeutta

Mies on tuomittu vuoden 2016 jälkeen 12 eri tuomiolla yhteensä 99 petosrikoksesta.

Sarjasyömärinä tunnettu mies vastasi uusiin rikossyytteisiin Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina.

16.5. 10:54 | Päivitetty 16.5. 12:21

Sarjasyömärinä tunnettu 52-vuotias mies tuomittiin maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa 24 uudesta petoksesta ja muista rikoksista yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Tuomion mukaan mies nautti ravintoloissa aterioita ruokajuomineen maksamatta laskuja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Hyvinkäällä. Hän on harjoittanut vastaavaa toimintaa vuosikausia aiemminkin.

Tällä kertaa tuomio koskee 24:ää ravintola-ateriaa viime kesän ja tämän kevään välisenä aikana Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Hyvinkäällä. Lisäksi mies tuomittiin kahdesta näpistyksestä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta.

Yksittäiset ravintolalaskut vaihtelivat 40 eurosta runsaaseen 170 euroon. Yhteensä 24 ravintola-ateriasta kertyi maksettavaa 2 200 euroa.

Esimerkiksi Pancho Villa -ravintolassa Helsingin Tripla-kauppakeskuksessa mies söi juustoquesadillan, 360 gramman pippuripihvin ja omenapiirakan sekä joi kaksi olutta, kaksi lonkeroa, viskin ja ginin. Laskun suuruus oli 93,40 euroa.

”Kahdessa tapauksessa hän poistui paikalta ja jätti ravintolalle henkilötietonsa. 22 tapauksessa hän jäi odottamaan poliisia”, syyttäjä Kalle Hurme sanoi oikeudessa.

Syytetty myönsi oikeudenkäynnissä kaikki syytteet ja korvausvaatimukset lukuun ottamatta laitonta uhkausta. Hän ei halunnut tulla kuulluksi oikeussalissa.

Syyte laittomasta uhkauksesta koski tapausta, jossa mies ilmoitti erään ravintolan edustajalle ampuvansa hänet ja asiakkaita.

Syyttäjän mukaan mies esitti uhkauksen silloin, kun hän jäi odottamaan poliisia maksamattoman laskun vuoksi.

”Minulla on yhdeksänmillinen ja ammun sinua päähän ja näitä asiakkaita, jotka ovat täällä”, ravintolan edustaja muisteli syytetyn sanoneen ravintolassa.

Syytetyn puolustuksen mukaan kyse ei ollut vakavasti otettavasta uhkauksesta.

Käräjäoikeus piti ravintolan edustajan kertomusta uskottavana ja tuomitsi miehen myös laittomasta uhkauksesta.

Näpistyksiin mies syyllistyi viemällä ruokakaupoista kaksi olutta ja karkkipussin.

Lue lisää: Pippuripihviä tilannut ”sarjasyömäri” vangittiin taas – Uhosi aterian jälkeen olevansa kaikkien tuntema herkkusuu ja jatkavansa ravintoloissa syömistä aina

Syyttäjä vaati uusista rikoksista miehelle vähintään 1,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Rangaistusvaatimusta kovensi hänen aiempi rikostaustansa.

Käräjäoikeuden määräämä vankeusrangaistus on siten yhdeksän kuukautta lyhyempi kuin syyttäjä vaati. Oikeus kovensi rangaistusta miehen rikostaustan perusteella.

Mies kuljetettiin oikeussalista takaisin Vantaan vankilaan, jossa hän istuu parhaillaan maksamattomien sakkojen takia.

Hänet oli tuomittu vuoden 2016 jälkeen ennen maanantaista oikeudenkäyntiä 11 eri tuomiolla yhteensä 85 petosrikoksesta. Tuoreen tuomion jälkeen petosrikosten määrä on 99.

Mies on saanut aiemminkin petosrikoksista ehdottomia vankeustuomioita.

”Kysymys on ollut vain ja ainoastaan samanlaisista teoista, joista täällä tänään on kysymys”, syyttäjä sanoi oikeussalissa.

Mies on tehtaillut rikoksia tiuhaan tahtiin jo 1990-luvulta lähtien. Hän on operoinut laajalla alueella, pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Lapissa.

Mies pääsi edellisen kerran vankilasta ehdonalaiseen vapauteen helmikuussa 2020. Senkin jälkeen hän on saanut uusia lyhyitä vankeustuomioita, mutta ne eivät ole vielä lainvoimaisia.

Miehen pitkä rikoshistoria sisältää myös hyvin synkkiä tapauksia.

Vuonna 1992 mies tappoi täyttä ymmärrystä vailla olevana äitinsä. Lisäksi hänet on tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat