Hoitajapulasta kärsivä sote-yritys tarjoaa henkilöstöetuna viinaa liki puoleen hintaan

”Koska onnilaiset ovat meille tärkeitä, tarjoamme mittavia Tradeka-konsernin henkilöstöetuja”, kertoo yritys sivustollaan.

Hoitajia tauolla Helsingissä syyskuussa 2019.

20.5. 7:27 | Päivitetty 20.5. 8:23

Sosiaali- ja terveysalan palveluyritys Onni tavoittelee uusia työntekijöitä mainostamalla henkilöstöetujaan. Verkkosivuillaan yritys listaa työntekijöidensä ”huikeita ostoetuja”, kuten alennuksia anniskelu- ja pikaruokaravintoloista.

Onni, viralliselta nimeltään Med Group Oy, on suomalainen noin 5 000 työntekijän sote-alan yritys. Työntekijät ovat ensihoidon, kotisiivouksen, kotihoidon, henkilökohtaisen avun, lääkäripalveluiden ja hallinnon tehtävissä.

Yrityksellä on parhaillaan lukuisia vapaita työpaikkoja. Etenkin hoitajia, lähihoitajia, ensihoitajia, henkilökohtaisia avustajia ja lääkäreitä haetaan useille paikkakunnille.

Yritys on osa Tradeka-konsernia, johon kuuluu myös ravintola-alan yritys Restel Oy. Tästä syystä Onnin työntekijät saavat alennusta lukuisista Restelin ravintoloista.

”Koska onnilaiset ovat meille tärkeitä, tarjoamme mittavia Tradeka-konsernin henkilöstöetuja”, verkkosivuilla kerrotaan.

HS pyysi Onnilta haastattelua työntekijöiden eduista. Yrityksen henkilöstöjohtaja Katariina Lindholm kieltäytyi haastattelupyynnöistä.

Listauksen mukaan työntekijät saavat esimerkiksi 40 prosenttia alennusta alkoholijuomista Hemingway’s, Wanha Mestari ja Kaarle XII -ravintoloissa.

Vastaavalla alennuksella ruokaa ja alkoholijuomia saa myös Food&Events -ketjun tapahtuma- ja ruokaravintoloista. Ketjuun kuuluvia tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Helsingin jäähalli, Kansallisooppera ja Musiikkitalo.

Taco Bell ja Burger King -pikaruokaloissa sekä Rax Buffet -ravintoloissa alennusta tulee 30 prosenttia ja Classic Pizza -ravintoloissa 40 prosenttia.

Ruoka- ja juomaetujen lisäksi työntekijöille luvataan muun muassa edullisia autopesuja ja -katsastuksia, hierontoja sekä ilmaisia verkkotreenejä – unohtamatta edullisia laivaristeilyjä.

Yrityksen henkilöstöedut ovat herättäneet keskustelua myös sosiaalisessa mediassa.

”Pikaruokaa halvalla ja stobe melkein puoleen hintaan. Ei tästä voi kieltäytyä”, kirjoittaa eräs Twitter-käyttäjä.

Toinen käyttäjä vastaa toivovansa panostusta työntekijöiden hyvinvointiin ja palkkaukseen.

”Niin saisi itse päättää, mihin etunsa käyttää”, hän kirjoittaa.

Eräs käyttäjä kertoo nähneensä tehostetun palveluasumisen työpaikkailmoituksen, jossa mainostettiin työpaikan merenläheistä sijaintia ja ilmaista kahvia.

”Kyllä tuo on paljon vetävämpi”, hän kommentoi Onnin listaa henkilöstöeduista.

Kunta-alan työtaistelut ovat herättäneet laajasti huomiota kevään aikana. Ammattijärjestö Tehyn ja Superin esittämässä sote-alan pelastusohjelmassa vaaditaan huomattavia palkankorotuksia hoitajapulan korjaamiseksi.

Myös yksityisellä sote-alalla neuvotellaan parhaillaan uusista työehdoista. Yksityisen terveyspalvelualan, sosiaalipalvelualan ja ensihoitopalvelualan sopimukset päättyivät 30. huhtikuuta ja meneillään on sopimukseton tila.

Hoitajapula vaivaa myös yksityistä sote-alaa. Ammattiliittojen teettämässä kyselyssä kaksi kolmasosaa vastaajista kertoo harkinneensa alanvaihtoa sote-sektorilta. Järjestöjen mukaan työvoimapulan syynä ovat heikentyneet työolot ja pieni palkkaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat