Jälleen uusi tapa houkutella hoitajia: Uusi yritys tarjoaa hoivakodin työntekijöille osakkeita

Lisäporkkanalla halutaan lisätä hoitajien sitoutumista työhön.

Uusi Hoivamme-yritys tarjoaa tehostettua palveluasumista ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville.

20.5. 16:03

Uusi hoivayhtiö houkuttelee hoitajia muun muassa tarjoamalla työntekijöilleen palkan päälle osakkeita.

Asumis- ja hoivapalvelualan yritys Hoivamme kertoo, että yhtiö tarjoaa hoitajille vastikkeetta mahdollisuuden yrityksen osakkeisiin vuoden työssäolon jälkeen. Osakkuus on työntekijöille vapaaehtoista eikä sitä varten tarvita pääomaa tai pankkilainaa. Osakkuus päättyy viimeistään työsuhteen päättyessä.

Osinkoja voi saada siis aikaisintaan vuoden työssäolon jälkeen.

”Realistisesti olemme miettineet, että se voisi olla vuodessa noin kuukauden palkan lisänä. Mutta kaikki riippuu toki tuloksista”, sanoo perustajaosakas Carita Koivisto.

Lisäporkkanalla halutaan lisätä hoitajien sitoutumista työhön. Palkkaus on kuitenkin yksi työntekijöitä motivoivista tekijöistä, Koivisto sanoo.

”Tällaisia järjestelmiä on jo monilla aloilla, mutta ei hoiva-alalla. Mietimme, että miksipä ei olisi.”

Yrityksen mukaan työntekijät tulevat omistamaan 49 prosenttia yrityksen osakkeista. Hallituspaikkoja osakkeet eivät tuo.

Uusi yritys tarjoaa aluksi tehostettua palveluasumista ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ja kevyempää palveluasumista säännölliseen avuntarpeeseen.

Ensimmäinen Hoivamme-hoivakoti aukeaa syyskuussa Mäntsälään, ja seuraavat kohteet ovat rakenteilla Kuopioon ja Nurmijärvelle. Muitakin kohteita on suunnitteilla. Myöhemmin yrityksen on tarkoitus laajentua tarjoamaan tuettua palveluasumista.

HS kertoi perjantaina myös sosiaali- ja terveysalan palveluyritys Onnista, joka tarjoaa työntekijöilleen muun muassa alennuksia anniskelu- ja pikaruokaravintoloista.

Houkuttelu herätti keskustelua muun muassa siitä, miksei erilaisten etujen sijaan tähdätä hoitajien palkan nostamiseen ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Lue lisää: Hoitajapulasta kärsivä sote-yritys tarjoaa henkilöstöetuna viinaa liki puoleen hintaan

Hoitajapula vaivaa sekä yksityistä että julkista puolta. Hoitaja­järjestöt hylkäsivät kunta-alan sovinto­ehdotuksen 11. toukokuuta.

Tehy ja Super aloittivat joukko­irtisanomisten valmistelun. Nämä on tarkoitus toteuttaa aikaisintaan, kun kuntasektorin muut työehtosopimukset on sovittu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat