Kuusikymppinen mies saalisti nuoria tyttöjä Sugardaters-sivustolla – Oikeus ei kuunnellut vetoomuksia työpaikan ja asunnon menettämisestä, vaan tuomitsi ehdotonta vankeutta

Miehen vetoomukset työpaikan ja asunnon menettämisestä sekä elatusvelvollisuudesta eivät auttaneet, hovioikeus tuomitsi miehen ehdottomaan vankeuteen.

Helsingin hovioikeus piti voimassa nuoria tyttöjä saalistaneelle miehelle määrätyn ehdottoman vankeustuomion.

20.5. 12:32 | Päivitetty 20.5. 12:50

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa kuusikymppiselle miehelle tuomitun ehdottoman vankeusrangaistuksen nuorten tyttöjen saalistamisesta Sugardaters-nettisivustolla.

Sugardating eli sokerideittailu tarkoittaa sitä, että vanhempi ja varakkaampi ihminen tapailee nuorta lahjoja tai rahaa vastaan.

Tässä tapauksessa uhreja oli yhteensä kolme, ja yhden kanssa mies oli yhdynnässä. Mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä yhdestä ostamisen yrityksestä.

Mies sai vuoden ja seitsemän kuukautta vankeutta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi tuomion ehdottomaksi, mutta mies vaati, että hovioikeus muuttaa tuomion ehdolliseksi.

Hän vetosi siihen, että hänellä on työpaikka ja asunto. Lisäksi hän on alaikäisen lapsen huoltaja. Vankilaan joutuminen tietäisi taloudellista katastrofia.

Mies myös kiisti olleensa yhden uhrin kanssa yhdynnässä. Hovioikeus kuitenkin katsoi käräjäoikeuden tavoin, että tytön uskottavaa ja yksityiskohtaista kertomusta tuki viestittely.

Syyttäjä vastusti rangaistuksen lieventämistä tai muuttamasta ehdolliseksi vankeudeksi. Hän huomautti, että mies oli ollut kaikissa tapauksissa selkeän aloitteellinen ja tytöille lähetetyt viestit olivat olleet karkeita.

Vakavin teko oli kohdistunut 13-vuotiaaseen lapseen, jonka mies sai lähettämään alastonkuvia itsestään ja sukuelimistään.

Mies välitti kahden tytön yhteystiedot miehelle, jonka kanssa hänet on aiemmin tuomittu lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

”Näiltä olen saanut viimeksi”, mies viestitteli.

Syyttäjän mielestä tämä osoittaa miehen esineellistävää asennetta tyttöihin. Mies itse kuvaili viestiä ”vain isojen poikien jutuksi”.

Mies myös sanoi, ettei hän tiennyt uhrien olevan alle 18-vuotiaita. Hän vetosi siihen, että deittisivuston ehdoissa edellytetään 18 vuoden ikää.

Syyttäjä huomautti, että sivustolla myös edellytetään, ettei seksuaalirikoksista tuomittu voi kirjautua sinne. Tämä ei estänyt miestä olemasta sivuston premium-asiakas.

Hovioikeus korosti, että vanhemmalla henkilöllä on seksuaalisessa kanssakäymisessä vastuu siitä, että kumppani on ylittänyt laissa säädetyn suojaikärajan.

Rangaistuslajia valitessaan hovioikeus totesi, että miehen viestit olivat hyvin karkeita. Hän sai yhden tytöistä lähettämään itselleen kuvia, joissa tätä on kuvattu hyvin pornomaisella tavalla. Kokonaisuus osoitti, että mies pyrki seksuaalisiin kanssakäymisiin hyvin nuorten tyttöjen kanssa.

Työpaikan ja asunnon menettäminen ovat seurauksia, jotka rangaistukseen tuomitseminen tavanomaisesti aiheuttaa. Sen takia ne eivät ole sellaisia laissa tarkoitettuja muita seuraamuksia, joiden perusteella rangaistusta voitaisiin kohtuullistaa.

Mies siis joutuu vankilaan. Tuomiosta voi vielä hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Hovioikeuden tuomio voidaan kuitenkin panna täytäntöön, ellei korkein oikeus kiellä sitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat