Hevoskärryä kuljettanut auto syttyi palamaan Mäntyharjulla – matkustajat loikkasivat ulos liikkuvasta autosta, neuvokas ohikulkija pysäytti auton

Autossa olleet kaksi ihmistä tai kärryssä ollut hevonen eivät loukkaantuneet onnettomuudessa.

21.5. 20:09

Mäntyharjulla Etelä-Savossa sattui lauantaina alkuillasta liikenneonnettomuus, jossa vältyttiin loukkaantumisilta hyvän onnen ja neuvokkaan sivullisen ansiosta.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen liikenneonnettomuudesta valtatiellä 5 lauantaina puoli kuudelta. Hevoskärryä perässään vetäneen henkilöauton moottoritilassa oli syttynyt ajon aikana tulipalo.

Auton vauhti oli hidastunut palon syttymisen jälkeen, mutta autoa ei ollut saatu pysähtymään, sillä tulipalon vuoksi automaattivaihteisen auton jarrut eivät toimineet. Kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja olivat hypänneet ulos ryömintävauhtia eteenpäin jatkaneesta palavasta autosta.

”Eräs paikalle sattunut ihminen kävi tempaisemassa peräkärryn jarrukahvasta ja yhdistelmä pysähtyi”, kertoo päivystävä palomestari Joni Himberg.

Auto pysähtyi keskelle ohituskaistoja Karkialahdentien liittymän kohdalla. Pelastuslaitoksen mukaan hevoskärry saatiin siirrettyä turvaan nopeasti, mutta auto paloi paikoilleen ja suli kiinni tiehen.

Autossa olleet kaksi ihmistä tai kärryssä ollut hevonen eivät loukkaantuneet onnettomuudessa.

Onnettomuuspaikalla oli lauantai-iltana käytössä vain yksi kaista. Poliisi on paikalla ohjaamassa liikennettä, kunnes kaista saadaan korjattua. Himberg arvioi iltakahdeksalta, että kaista on suljettuna ”vähintään joitakin tunteja”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat