Poliisi epäilee Ylisen kuntoutus­keskuksen maanantaista tuli­paloa tahallaan sytytetyksi

Rakennuksen betonirunko kärsi pahoja palovahinkoja ja rakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat täysin.

Ylisen kuntoutuskeskuksen alueella Ylöjärvellä sammutettiin suurta rakennuspaloa maanantaina.

23.5. 7:10 | Päivitetty 24.5. 11:54

Ylisen kuntoutuskeskuksen alueella Ylöjärvellä paloi maanantaina noin tuhannen neliön kokoinen rakennus.

Hälytys palosta tuli aamulla kello 6.21. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos pääsi paikalle. Sammutustöissä päästiin jälkisammutusvaiheeseen noin puoli yhdeksältä maanantaiaamuna.

Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen betonirunko kärsi pahoja palovahinkoja ja rakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat täysin. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Sisä-Suomen poliisi tiedotti asiasta tiistaina.

”Paikkatutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa teolle epäiltyä”, poliisi tiedottaa.

Poliisi pyytääkin havaintoja ja vihjeitä paloon liittyen. Vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimen vastaajaan numeroon 0800 900 22.

Tekoa tutkitaan tuhotyörikoksena, koska vaarana oli, että tuli olisi hallitsemattomana päässyt leviämään ja näin siitä olisi saattanut olla yleistä vaaraa hengelle ja terveydelle ja myös muulle omaisuudelle, poliisi toteaa tiedotteessaan. Pelastuslaitos kertoi varhain aamulla, että palo uhkasi levitä maastoon. Leviäminen saatiin kuitenkin estettyä.

Ylisen entinen kehitysvammaisten kuntoutuskeskus on nykyisin tyhjillään. Toiminta alueella lakkasi vuonna 2015. Alueella on yli 20 erillisrakennusta, joista kolme on suojeltuja.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on yrittänyt myydä entistä kuntoutuskeskusta pitkään. Maaliskuussa myynti keskeytettiin. Sairaala-alueen kartanoa on harkittu tarjottavaksi pakolaisten vastaanottokeskukseksi.

Hälytys palosta tuli varhain maanantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat