Ylivieskassa noustiin pakkas­aamusta kevään lämpö­ennätykseen, kunnes Luhanka kiilasi vielä ohi

Keskiviikko on vielä laajalti lämmin ja poutainen koko Suomessa.

24.5. 18:56 | Päivitetty 24.5. 22:02

Ylivieskan lentoasema Pohjois-Pohjanmaalla oli tiistaiaamuna kylmin havaintoasema koko Suomessa. Yön alin lämpötila oli siellä –1,9 astetta.

Lämpötila teki kuitenkin täyskäännöksen ja päivän aikana lämpö nousi Ylivieskassa 23,5 asteeseen, mikä oli hetken kevään lämpöennätys Suomessa.

Vuoden tähän asti korkein lämpötilahavainto päivittyi kuitenkin vielä illan aikana, kun lämpötila kohosi Luhangassa Keski-Suomessa peräti 24,2 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto sanoo, ettei kovalle lämpötilan nousulle ole välttämättä ihmeempää selitystä.

”Kahdenkymmenen asteen lukemia on ollut Lappia myöten. Utsjoellakin lähes 20 astetta”, Karusto kommentoi tiistain lämpötiloja.

Keskiviikko on vielä laajalti lämmin ja poutainen koko Suomessa, pohjoisessa lämpötilat voivat nousta entisestään. Iltapäivällä länsirannikolla voi jo sataa, ja ilma viilenee sateiden myötä.

Sää alkaa muuttua epävakaisempaan suuntaan viikon edetessä, mutta helatorstai on vielä melko suuressa osassa maata poutainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat