Vanha nuoriso­seuran­talo tuhoutui palossa Raahessa – savu heikensi näkyvyyttä valta­tiellä 8

Palon syttymissyy ei välittömästi ollut pelastuslaitoksen tiedossa.

29.5. 9:11 | Päivitetty 29.5. 15:05

Vanha nuorisoseurantalo tuhoutui kokonaan tulipalossa Pohjois-Pohjanmaalla Raahen Kuuselantiellä.

Jokilaaksojen pelastuslaitos hälytettiin aamuneljän jälkeen sunnuntaiaamuna Kuuselan nuorisoseuran­talolle, kun läheistä valtatie 8:aa kulkenut ohikulkija oli havainnut rakennuksessa savua.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle ulospäin näkyi pelkkää savua. Sammutustyön aikana talon vesikatto paloi nopeasti puhki ja palo levisi yläpohjasta muuhun rakennukseen tuhoten sen aamun aikana täysin.

Päivystävän palomestarin Mikko Kivelän mukaan palon jälkisammutus vei useita tunteja sunnuntaiaamuna. Fintrafficin tieliikennekeskus varoitti valtatie 8:aa kulkevia heikosta näkyvyydestä savun vuoksi. Sunnuntai-iltapäivään mennessä savuhaitta oli ohi.

Palon syttymissyy ei toistaiseksi ole pelastuslaitoksen tiedossa, mutta sitä selvitetään poliisin kanssa. Kivelän mukaan tiedossa ei ollut, että rakennuksessa olisi ollut ketään palon aikana. Henkilövahinkoja ei siis tullut.

Rakennus sijaitsee entisessä Pattijoen kunnassa. Kuuselan talonakin tunnettu talo on Raahen seutu -lehden mukaan ollut viime vuodet tyhjillään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat