Pääsy Ylen verkkosivuille estettiin Venäjällä

Venäjän valvontaviranomainen ilmoittaa eston syyksi artikkelin, jossa käsitellään venäläissotilaiden tekemiä raiskauksia.

Eston syyksi on ilmoitettu Yle Novostin julkaisema venäjänkielinen artikkeli, jossa kerrotaan venäläissotilaiden tekemistä raiskauksista Ukrainassa. Kuvakaappaus Yle Novostin 4. toukokuuta julkaisemasta artikkelista.

2.6. 14:59

Pääsy Ylen verkkosivuille on estetty Venäjällä.

Yle.fi-sivusto on ilmestynyt Venäjän valvontaviranomaisen Roskomnadzorin kiellettyjen sivustojen reksiteriin torstaina 27. toukokuuta, kertoo venäläinen internetin sensuuria vastustava kansalaisjärjestö Roskomsvoboda.

Sivusto on ollut estettynä maanantaista lähtien.

Eston syyksi on ilmoitettu Yle Novostin 4. toukokuuta julkaisema venäjänkielinen artikkeli, jossa kerrotaan venäläissotilaiden tekemistä raiskauksista Ukrainassa.

Ylen mukaan esto koskee Ylen, Yle Newsin ja Yle Novostin sivustoja. Ruotsinkielisen Svenska Ylen sivuille on edelleen mahdollista päästä myös venäläisestä IP-osoitteesta.

Myös esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat on lisätty Roskomnadzorin kiellettyjen sivustojen reksiteriin.

Lue lisää: Pääsy HS:n ja Politikenin verkkosivuille estetty Venäjällä

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittajan Jouko Jokisen mukaan Venäjän valvontaviranomaisen päätös ei tullut yllätyksenä.

”Sitä on odotettu koko kevään, kun länsimaisia medioita ja viimeksi myös Helsingin Sanomat blokattiin siellä. Onhan tämä tietenkin valitettavaa, että jälleen kerran vähennetään venäjänkielisen yleisön mahdollisuutta saada Venäjällä oikeaa tietoa muun muassa Ukrainan sodasta”, Jokinen sanoo Ylellä.

Jokisen mukaan Venäjällä pyritään minimoimaan normaalia uutisointia ja oikean tiedon välittämistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat