Pohjanmaan Pedersöressä paloi iso varastohalli käyttö­kelvottomaksi

Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Yrittäjäinkadulla yöllä kello kahden aikaan.

3.6. 4:07 | Päivitetty 3.6. 14:18

Pohjanmaalla Pedersöressä paloi viime yönä noin 1 500 neliöinen varastohalli, Pohjanmaan pelastuslaitos kertoo.

Päivystävän paloesimiehen Tommy Roosin mukaan tulipalo ei levinnyt muihin rakennuksiin.

”Henkilövahinkoja ei onneksi sattunut. Kaivinkone ja pyöräkuormaaja saatiin sisältä pelastettua. Siellä on ollut jotain palavaa ainetta, joka on jostain syystä ruvennut kytemään ja palamaan.”

Halli paloi käyttökelvottomaksi. Roosin mukaan tulipalon sammutustyöt saatiin päätökseen hieman ennen yhtä iltapäivällä. Palon epäillään syttyneen hallissa itsestään.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Pedersören Yrittäjäinkadulla yöllä kello kahden aikaan. Pian palon status muutettiin suureksi. Päivystävä palomestari Ville Isomöttönen kertoi, että hälytyksen oli tehnyt läheistä valtatie 8:aa ajanut ohikulkija.

”Palopaikka on Valtatie 8:n ja Kolpintien risteysalueen lähellä olevalla teollisuusalueella. Tulessa on 1 500 neliön teräsrakenteinen varastohalli, jossa on pressu ympärillä”, Isomöttönen kertoi varhain perjantaiaamuna.

”Hallin sisällä on ollut paljon jätettä, paperia ja pahvia. Lisäksi hallin ulkopuolella oli useita kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja. Halli paloi ilmiliekillä, kun saavuimme paikalle. Ajoneuvoja saatiin siirrettyä suojaan ja pelastettua eli ne eivät tuhoutuneet.”

Isomöttösen mukaan palo vaati paljon sammutusvettä ja sammutus kesti useita tunteja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat