Ahvenan­maalle avattiin ensimmäinen vastaanotto­keskus, jonne on määrä majoittaa ukrainalais­pakolaisia

Vastaanottokeskuksen toiminta alkoi tällä viikolla.

Maahanmuuttovirastolla on tällä hetkellä toiminnassa 69 vastaanottokeskusta, joista Ahvenanmaan vastaanottokeskus on tuorein.

9.6. 10:28

Ahvenanmaalle on avattu vastaanottokeskus, kertoo Maahanmuuttovirasto tiedotteessaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ahvenanmaalla järjestetään vastaanottotoimintaa.

Toiminta vastaanottokeskuksessa alkoi tämän viikon maanantaina. Ahvenanmaalla on majoittunut Venäjän hyökkäyksen takia noin 250 Ukrainasta paennutta henkilöä.

Ukrainasta paenneiden majoituksen ja vastaanottopalveluiden tarve on kasvanut Suomessa, minkä vuoksi vastaanottokeskus perustettiin.

Suuri osa ukrainalaisista asuu yksityismajoituksessa, eli on järjestänyt itse majoituksensa esimerkiksi sukulaisten tai vapaaehtoisten luona. Myös he saavat käyttää vastaanottopalveluita.

Ahvenanmaan toimipiste on Turun vastaanottokeskuksen sivutoimipiste ja sitä ylläpitää Suomen Punainen Risti. Vastaanottojärjestelmän toiminnasta vastaa Maahanmuuttovirasto.

Maahanmuuttovirastolla on tällä hetkellä toiminnassa 69 vastaanottokeskusta, niiden sivutoimipistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä kahdeksan alaikäisyksikköä.

Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Suomessa oli 20 vastaanottokeskusta ja 7 alaikäisyksikköä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat