Pohjois-Karjalan käräjä­oikeus tuomitsi miehen yli 10 vuodeksi vankeuteen vuosia jatkuneista lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista

Rikokset jatkuivat kymmenen vuoden ajan ja kohdistuivat viiteen uhriin.

13.6. 15:15

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 35-vuotiaan miehen kymmenen vuoden ja kolmen kuukauden vankeus­rangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista. Kyse on kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä.

Rikokset tapahtuivat kymmenen vuoden aikana vuosina 2011–2021. Niiden uhreina oli viisi lasta. Rikosten tekoaika ulottuu viime vuoden marraskuulle päivään, jolloin mies otettiin kiinni.

Käräjäoikeus julkaisi asiasta lyhyen julkisen selosteen, jonka mukaan mies oli vuosina 2013–2021 useita kertoja yhdynnässä lapseen, kuvasi tätä ja näytti tälle kuva­materiaalia muiden lasten seksuaalisesta hyväksi­käytöstä. Lisäksi mies on tyydyttänyt itseään uhrien nähden ja kosketellut heitä eri tavoilla.

Mies kiisti kaikki syytteet.

Käräjäoikeus määräsi tuomion salassa pidettäväksi vuoteen 2082 asti. STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Tuomittu määrättiin maksamaan uhreille yhteensä yli 50 000 euron korvaukset.

Tuomio on annettu viime viikon perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat