Poliisi ei epäile rikosta pelastajan kuolemaan johtaneessa Hailuodon jäätien onnettomuudessa

Palomies kuoli Hailuodon jäätiellä, kun hän oli irrottamassa työkonetta ja vajosi mereen sen mukana.

14.6. 11:39

Poliisi ei aloita esitutkintaa Hailuodon jäätiellä helmikuussa tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa pelastaja kuoli. Oulun poliisin mukaan asiassa ei ole todennäköisiä perusteita epäillä rikosta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos oli hälytetty helmikuussa Hailuodon jäätielle apuun, kun työkone oli juuttunut jäihin. Palomies kuoli, kun hän oli irrottamassa työkonetta ja vajosi mereen sen mukana.

Poliisin mukaan aluehallintovirasto on tehnyt selvityksiä tapaturmaan liittyen, eikä asiassa ole todennäköisiä perusteita epäillä työturvallisuusrikosta. Näin ollen poliisi ei aloita asiassa esitutkintaa.

Onnettomuudessa rinnekoneen eli niin kutsutun tampparin keula oli ollut jäihin vajonneena. Tehtävässään vakituinen palomies oli ollut työkoneen oviaukossa peruuttamassa konetta samalla kun sitä oli vedetty traktorin avulla taaksepäin.

Työkone kuitenkin tippui keula edellä kokonaan upoksiin, ja palomies vajosi sen mukana. Paikalla oli ollut useita pelastustoimen yksiköitä, mutta palomiestä ei onnistuttu pelastamaan.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus sulki Hailuodon jäätien kuluneen talven osalta turman jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat