Vanha lippukikka täyteen ammutussa juhannusjunassa toimii edelleen, mutta vain rajatusti

Junaliikenteessä osa menoliikenteen junista on jo myyty täyteen. Bussiliikenteessä on varauduttu juhannukseen lisäautoin.

Juhannuksen menoliikenne ruuhkauttaa junaliikenteen torstaina heti puolenpäivän jälkeen.

21.6. 8:59 | Päivitetty 21.6. 9:26

Juhannuksen menoliikenne ruuhkauttaa Etelä-Suomen päätiet ja junaliikenteen torstaina heti puolenpäivän jälkeen.

Tieliikennekeskus Fintrafficin ennusteiden mukaan autoteillä menoliikenne on vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä torstaina, mutta myös perjantain aamupäivään on odotettavissa hieman normaalia enemmän liikennettä ja ajoittaista liikenteen jonoutumista. Paluuliikenteen piikki näkyy puolestaan juhannussunnuntaina.

Menoliikenteen ennakoidaan olevan vilkkaimmillaan Etelä-Suomessa torstaina kello 12–19 ja pohjoisemmassa tätä myöhempäänkin. Suurimpia liikennemääriä odotetaan valtatielle 9 Tampereen ja Jyväskylän välille, valtatielle 6 Elimäen ja Kouvolan välille, valtatielle 5 Lusin ja Mikkelin välille sekä sekä valtatielle 4 Helsingin ja Lusin välille. Lisäksi Turun saariston lautoille voi muodostua ajoittaisia jonoja.

Fintraffic suosittaa, että tien päälle lähdetään juhannuksen menoliikenteen ruuhkaisimman ajan ulkopuolella. Lisäksi ajoreitti on hyvä suunnitella etukäteen.

”Sellaiset reitit, joilla on tietöitä ja isoja juhannustapahtumia ruuhkautuvat mitä suuremmalla todennäköisyydellä”, kertoo liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Juhannusfestivaaleja on luvassa tänä vuonna ainakin Himos Juhannus Jämsässä, Kauhajoen Nummirock Kauhajoella, Raumanmeren Juhannus Raumalla, Tahkon Juhannus Kuopiossa ja Powerparkin Juhannus Kauhavalla. Kauhavalla ravataan lisäksi Nordic King -ravit kahtena päivänä.

Osa torstain menoliikenteen junista on jo myyty täyteen.

Junaliikenteessä osa torstain menoliikenteen junista on jo myyty täyteen. Loppuun oli maanantaina myyty iltapäivän junat Helsingistä Joensuuhun ja Helsingistä Kuopioon. Moni suuntaa mökille eri puolelle Suomea. Lisäksi myös Lapin yötön yö houkuttelee paljon turisteja.

Lisävuoroja ei ole tulossa, VR:n viestinnästä kerrotaan. Syynä on se, että kaikki mahdollinen kalusto on jo käytössä juhannusliikenteessä.

VR suosittelee mieluummin joustamaan aikataulusta ja varaamaan istumapaikan kuin luottamaan, että junaan mahtuisi seisomaan. Vanha ravintolavaunukikka, jota koronan aikaan ei voinut käyttää, toimii siis edelleen mutta rajoitetusti. Seisomapaikoille on määritelty junissa turvallisuussyistä enimmäiskapasiteetti. Kun se täyttyy, ei seisomapaikkakaan ole mahdollinen.

Bussiliikenteessä on varauduttu juhannukseen lisäautoin. Esimerkiksi Helsingin ja Turun välillä kulkee tavallista runsaammin busseja, kerrotaan Matkahuollon viestinnästä.

Myös bussiliput kannattaa ostaa hyvissä ajoin. Näin suosituille reiteille myös ehditään varata tarvittaessa lisää autoja.

Juhannuksen menoliikennettä valtatie 3:lla Nurmijärven kohdalla vuonna 2021.

Juhannuksen paluuliikenteen ennakoidaan alkavan sunnuntaina aamupäivästä ja jatkuvan vilkkaana aina iltakymmeneen asti. Jonoutumista voi esiintyä etenkin valtatiellä 4 Jyväskylän ja Helsingin välillä, valtatiellä 5 Mikkelin ja Lusin välillä sekä valtatiellä 9 Jyväskylän Tampereen välillä.

Pääkaupunkiseudulla tietyöt voivat haitata liikennettä valtatie 4:lla Koivukylän kohdalla sekä Kehä III:lla Juvanmalmin ja Petikon välillä.

Junaliikenteessä paluuliikenteen huippu ajoittuu niin ikään sunnuntai-iltapäivään ja -iltaan. Osa iltapäivän paluujunista Joensuusta ja Kuopiosta Helsinkiin on jo myyty loppuun. Paluuliikenne ei kuitenkaan ole yhtä ruuhkainen kuin meno, sillä monet jäävät juhannukselta kesälomille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat