Helikopteri laskeutui Hangossa yllättäen rannalle, jolla oli ihmisiä juhlimassa tapahtumassa – poliisi tutkii tapausta

Poliisin mukaan helikopteri ei liittynyt festivaalin tapahtumiin. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että yksityishenkilö on laskeutunut alueelle yllättäen.

21.6. 13:41

Helikopteri laskeutui lauantaina 18. kesäkuuta noin kello 23 Hangossa pidetyn Sommarfest-festivaalin yleisöalueelle, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Helikopterilla ei ollut laskeutumiseen maanomistajan lupaa. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ilmailurikkomuksena.

Lauantaina loppunut kolmipäiväinen festivaali oli helikopterin laskeutuessa edelleen käynnissä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Fredrik Huldenin mukaan helikopteri laskeutui rannalle, jolla oli ihmisiä. Tässä vaiheessa tutkintaa ei ole selvää, kuinka lähellä laskeutumispaikkaa ihmiset olivat.

Huldenin mukaan vaikuttaa siltä, että yksityishenkilö on laskeutunut alueelle yllättäen. Helikopterin laskeutuminen ei liittynyt festivaalin tapahtumiin.

Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut laskeutumisen yhteydessä, mutta tilanne oli yllättävä ja vaarallinen. Tilaa, johon helikopteri laskeutui, ei esimerkiksi ollut rajattu tai suljettu tapahtuman yleisöltä laskeutumista varten.

Poliisi on tehnyt asiasta myös valvontailmoituksen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin. Poliisin mukaan tapahtuma sujui tapausta lukuun ottamatta pääosin rauhallisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat