Ainakin näissä tolpissa välähtää juhannuksen menoliikenteessä, kertoo ylikomisario

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina puolenpäivän jälkeen.

Perinteisen liikennevalvonnan lisäksi juhannusliikennettä valvotaan myös noin 100 kameran avulla

22.6. 14:30

Juhannuksen menoliikenteen liikenne täyttää Etelä-Suomen päätiet torstaina. Kaasujalka kannattaa pitää kuitenkin maltillisena ja liikenteeseen tulee lähteä ennakoiden, ajokuntoisena ja turha kiire unohtaen.

Helsingissä toimivan poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi twiitin, jossa hän kertoi noin kolmenkymmenen kameratolpan sijainnin.

Perinteisen liikennevalvonnan lisäksi juhannusliikennettä valvotaan Pastersteinin mukaan myös noin 100 kameran avulla.

”Ihan kaikkia tolppia ei pidetä päällä, noin 70 prosenttia, johtuen tietojärjestelmien kapasiteetista”, Pasterstein kertoo HS:lle.

”Kameroita on liikenteen kannalta merkittävillä pääteillä, lähinnä pois päin kaupungista menevillä menevillä väylillä ja niiden suuntia varmasti vaihdellaan viikonlopun aikana.”

Tieliikennekeskus Fintrafficin ennusteiden mukaan autoteillä menoliikenne on vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä torstaina, mutta myös perjantain aamupäivään on odotettavissa hieman normaalia enemmän liikennettä ja ajoittaista liikenteen jonoutumista.

Menoliikenteen ennakoidaan olevan vilkkaimmillaan Etelä-Suomessa torstaina kello 12–19 ja pohjoisemmassa tätä myöhempäänkin. Paluuliikenteen ennakoidaan alkavan sunnuntaina aamupäivästä ja jatkuvan vilkkaana aina iltakymmeneen asti.

Valvontatolpat auttavat rauhoittamaan menoliikennettä kaikkein vaarallisimmissa paikoissa.

Pastersteinin mukaan juhannusliikenteessä ei tapahdu yleensä enempää onnettomuuksia kuin tavallisestikaan.

”Tottakai, kun enemmän ihmisiä on liikkeellä, niin voi aina sattua ja tapahtua, mutta enemmän riskejä on sitten siinä, että vaihdellaan juhannuksen aikana paikkaa kesken juhlien.”

Pasterstein muistuttaa, että juhannusliikenteeseen lähdetään hyvin valmistautuneena, pirteänä, riittävästi aikaa varattuna ja ajoneuvo tarkastettuna etukäteen jotta se ei hajoa tien päälle.

”Ja muistuttaisin kaikille, että kuljettajan tärkein tehtävä on viedä se kaikkein arvokkain lasti, joka yleensä on siellä autossa kyydissä, turvallisesti perille saakka.

Helteiden myötä Pasterstein ennakoi myös vesiliikenteeseen poliisin kannalta vilkasta.

Lue lisää: Vanha lippukikka täyteen ammutussa juhannusjunassa toimii edelleen, mutta vain rajatusti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat