Venäjä ei päästä vielä kansalaisiaan turisteiksi itä­rajan yli Suomeen

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti, että keväällä 2020 käyttöön otetut maasta­poistumis­rajoitukset säilyvät Suomen-vastaisella maarajalla.

Itäraja ei aukeakaan kuun vaihteessa venäläis­turisteille.

22.6. 16:22 | Päivitetty 22.6. 17:13

Suomi avaa itärajansa venäläisturisteille kuun vaihteessa, mutta Venäjä ei päästä kansalaisiaan turisteiksi Suomeen.

Koronaviruspandemiaan liittyvät maahan­tulon rajoitukset Suomen ulko­rajoilla päättyvät 30. kesäkuuta. Rajan ylittääkseen ei siis enää Suomen puolesta tarvitse näyttää koronatodistusta.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti kuitenkin Telegram-kanavallaan, että Venäjän rajoitukset Suomen-vastaisella rajalla jäävät voimaan huolimatta Suomen päätöksestä luopua koronatodistuksista ja testauksesta. Asiasta kertoi maanantaina muun muassa venäläinen uutistoimisto Tass.

Kyse on siis siitä, että Suomen päätös poistaa koronarajoitukset on yksinomaan Suomen päätös. Venäjän viranomaiset tekevät Venäjän rajasta omat päätöksensä.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Venäjä rajoittaa kansalaistensa poistumista maasta. Poistumiseen eivät riitä voimassaolevat matkustusdokumentit, vaan maasta poistumiseen on oltava jokin erityinen syy. Venäjän kansalainen saa ylittää rajan muun muassa läheisen hautajaisiin osallistuakseen.

Suomen kansalainen saa aina poistua maasta ja saapua takaisin.

Venäjän rajoitukset ovat olleet voimassa 27. maaliskuuta 2020 alkaen. Varsinaista takarajaa voimassaololle ei ole annettu.

Suomen ja Venäjän välillä liikennöi tällä hetkellä vain bussiliikenne. Lisäksi raja on mahdollista ylittää henkilöautolla.

Lue lisää: Suomeen saapuu Venäjältä joka päivä kymmenisen bussia venäläisiä – ”Bussit ovat olleet täynnä matkustajia”

Vielä keskiviikkona aamulla Suomen viranomaiset kertoivat, että itärajalle odotetaan heinäkuusta alkaen kävijäpiikkiä.

”Jonkinlainen tasohyppäys varmaankin tapahtuu heti, kun rajoitukset poistuvat”, arvioi Rajatarkastus­yksikön päällikkö, eversti Tuomas Laosmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat