Poliisi epäilee: Nainen yritti tappaa 5-vuotiaan lapsensa – Poliisi meni asuntoon ikkunan läpi ja keskeytti tilanteen

Lapsi sai tilanteessa vakavia vammoja ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä.

Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä.

23.6. 10:49 | Päivitetty 23.6. 11:35

Porvoossa tapahtui tiistaina vakava väkivallanteko, jossa äiti on pahoinpidellyt viisivuotiasta lastaan.

Rikoskomisario Heidi Niemen mukaan väkivalta on ollut hyvin vakavaa ja lapsi sai tilanteessa välitöntä sairaalahoitoa vaativia vammoja. Poliisi ei kommentoi lapsen saamien vammojen laatua mutta kertoo, että lapsi on hengissä.

Poliisipartio sai hälytystehtävän yksityisasuntoon Porvoossa tiistaina aamukymmeneltä. Kyseisestä asunnosta oli tullut ulkopuolinen yhteydenotto hätäkeskukseen jo edeltävänä päivänä.

”Sosiaaliviranomaiset olivat olleet tarkastuskäynnillä ja nähneet asunnon ikkunasta, kun lasta pahoinpideltiin”, Niemi kertoo poliisin tiedotteessa.

Väkivalta saatiin keskeytettyä vasta kun paikalla saapunut partio rikkoi asunnon ikkunan ja sai lapsen haltuunsa.

Tekoa tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillä tapon yritys ja virkamiehen vastustaminen.

”Kyseessä on ollut vakava väkivallanteko, joka on kohdistunut pieneen lapseen, ja siinä on käytetty vahvaa väkivaltaa”, Niemi kommentoi rikosnimikettä.

Virkamiehen vastustaminen on tilanteessa kohdistunut poliisiin.

Niemen mukaan tapahtumapaikalla olivat ainoastaan äiti ja lapsi. Poliisi ei kommentoi, liittyvätkö päihteet tapaukseen. Myös äiti on ollut sairaalahoidossa tapahtuman jälkeen, mutta poliisi ei kerro lisätietoja hoidon syystä tai laadusta.

Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula muistutti kaupunkilaisia mahdollisuudesta käydä keskustelemassa kriisipäivystyksessä.

”On pysäyttävää ja murheellista kuulla lapseen kohdistuvasta vakavasta väkivallasta, ja tämä herättää varmasti monessa voimakkaita tunteita”, Ujula sanoo tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisi­päivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden. Kriisipäivystyksen nettisivuilta löytyy ohjeita tilanteeseen, jossa on kokenut jotain järkyttävää, sekä ohjeita lapsen kanssa keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat