Ainakin viisi ihmistä hukkunut juhannuksena

Suurin osa poliisin tehtävistä juhannuksen aikana on liittynyt rattijuopumuksiin, pahoinpitelyihin ja häiriökäyttäytymiseen.

24.6. 23:02 | Päivitetty 26.6. 14:48

Ainakin viisi ihmistä on hukkunut juhannusviikonlopun aikana.

Paraisilla 69-vuotias mies hukkui lauantaina Airistontiellä olevalla uimarannalla. Asiasta tiedotti sunnuntaina Lounais-Suomen poliisi.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla kadonnut mies löytyi lauantaina alkuillasta hukkuneena. Aiemmin Kalajoen keskeltä löytyi ankkuroituna ollut kalastusvene tyhjillään.

Lauantaina Iisalmessa Pohjois-Savossa kadonnut ihminen löytyi myös hukkuneena, kertoi poliisi. Sukeltaja löysi vainajan noin 18 metrin päästä rannasta. Pelastuslaitos aloitti pinnan alle vajonneen etsinnät Koljonvirrasta ennen kello yhtä iltapäivällä.

Poliisi on tiedottanut kahden ihmisen hukkuneen juhannusaattona. Tapauksista toinen sattui Laukaassa Keski-Suomessa ja toinen Ristijärvellä Kainuussa. Laukaan hukkumis­tapauksesta poliisi on sanonut antavansa myöhemmin tarkempia tietoja.

Länsi-Suomen merivartiosto sai lauantaina iltapäivällä hälytys Leikluodon lähelle Varsinais-Suomeen Taivassaloon, koska veneen nähtiin vajonneen pinnan alle. Pelastustehtävä kuitenkin päätettiin, koska vene oli merivartioston mukaan todennäköisesti tyhjä.

Juhannusaatto oli poliisille ja pelastuslaitoksille kiireinen eri puolilla Suomea.

Esimerkiksi Itä-Suomen poliisilaitokselle tuli tuolloin yli 400 hälytystehtävää. Näistä suuri osa liittyi päihtyneisiin kuskeihin ja veneilijöihin.

Lounais-Suomen poliisilla oli juhannusaaton ja -yön aikana yhteensä lähes 600 tehtävää. Määrä pysyi kutakuinkin viime vuoden tasolla. Satakunnassa Raumalla käynnissä oleva Raumanmeren juhannusfestivaali ei ole poliisin mukaan aiheuttanut juurikaan hälytystehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella poliisilla oli juhannusaattoillan ja -yön aikana lähes 400 tehtävää.

Poliisilaitosten mukaan suurin osa tehtävistä on liittynyt rattijuopumuksiin, pahoinpitelyihin ja häiriökäyttäytymiseen.

Länsi-Suomen merivartiostolla oli juhannusaattona 15 meripelastustehtävää. Suomenlahden merivartiostolla meripelastus- tai avustustehtäviä oli kaikkiaan 11.

Yleiseen hätänumeroon tehtiin juhannusaattona 11 700 hätäilmoitusta, Hätäkeskuslaitos kertoi viestipalvelu Twitterissä.

Tehtävistä puolet välitettiin ensihoidolle, noin kaksi viidesosaa poliisille ja loput pelastuslaitoksille sekä sosiaalipäivystykseen.

Eniten ilmoituksia hätänumeroon tehtiin päihtyneistä henkilöistä, ilkivallasta, häiriökäyttäytymisestä, kaatumisista ja sairastumisista.

Hätäilmoituksia tehtiin kutakuinkin yhtä paljon kuin kahtena edellisenä juhannusaattona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat