Työntekijä kuoli Metsä Fibren biotuotetehtaan rakennus­työmaalla Kemissä juhannus­päivänä

Poliisi ei epäile rikosta vaan tutkii kuolintapausta työtapaturmana.

25.6. 13:14 | Päivitetty 25.6. 19:08

Metsä Fibren Kemin-biotuotetehtaan rakennus­työmaalla on sattunut juhannus­päivänä kuolemaan johtanut onnettomuus. Asiasta kertoi Metsä Group tiedotteessaan. Onnettomuus sattui tiedotteen mukaan lauantaina aamupäivällä soodakattilan asennustyömaalla.

Lapin poliisin tiedotteen mukaan palkki putosi ulkomaalaisen työntekijän päälle ja työntekijä kuoli ennen kuin poliisi ennätti paikalle. Tehtaalle oli hälytetty myös useita ensihoidon yksiköitä. Poliisi ei epäile rikosta vaan tutkii asiaa työtapaturmana ja kuolemansyyn tutkintana.

Metsä Fibre on osa Metsä Group -konsernia. Projektijohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibresta kertoi lauantaina STT:lle, että tapaturmassa menehtynyt työntekijä ei ollut Metsä Groupin työntekijä.

Ensi vuonna käynnistettävän tehtaan rakennustöitä jatkettiin juhannusviikonloppuna.

”Olemme todella pahoillamme, että näin kävi”, Johansson sanoi.

Tapaturmavakuutuskeskuksen mukaan kuolemaan johtaneiden työtapaturmien määrä on laskenut Suomessa viime vuosina. Keskuksen ennakkotietojen mukaan Suomessa tapahtui viime vuonna 12 kuolemaan johtanutta työtapaturmaa, mikä oli ennätyksellisen vähän.

Vuonna 2020 kuolemaan johtaneita onnettomuuksia oli 19 ja vuonna 2019 puolestaan 21. Vertailun vuoksi vuonna 2010 työtapaturmissa kuoli 37 ihmistä.

Toukokuun loppuun mennessä Tapaturmavakuutuskeskus oli kirjannut tältä vuodelta kymmenen kuolemaan johtanutta onnettomuutta työmailla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat