Ratatyöt pääradalla ovat haitanneet juhannuksen paluu­liikennettä: Yöjunat joutuvat odottamaan työn valmistumista

Sunnuntain junaliikenteeseen tuli viiveitä pääradalla viivästyneiden ratatöiden vuoksi.

26.6. 13:19 | Päivitetty 26.6. 21:22

Juhannuksen paluuliikenne maanteillä vilkastui sunnuntaina iltapäivällä. Fintrafficin mukaan ruuhkia syntyi illan mittaan eri puolilla Suomea.

Valtatie yhdeksällä liikenne pysähteli ruuhkien vuoksi Tampereen ja Jyväskylän välillä kello kahden jälkeen iltapäivällä.

Valtatie neljällä liikenne alkoi ruuhkautua puoli neljän jälkeen iltapäivällä Lahdessa Lahden liittymän ja Renkomäen liittymän välillä.

Viitostiellä Lahden ja Mikkelin välillä liikenne ruuhkautui noin kello 17.30, Fintraffic tiedotti.

Puolenpäivän aikaan Turunväylällä Salon Isokylän tunnelin ja Halikon liittymän lähellä sattui neljän auton ketju- ja kylkikolari.

Edellä ajanut auto kuljetti polkupyöriä, jotka irtosivat ja putosivat. Takana ajaneet autot väistivät polkupyöriä ja jarruttivat, mistä seurasi peräänajo ja kolari.

Kukaan neljän auton kymmenestä matkustajasta ei loukkaantunut onnettomuudessa. Autoista kaksi vaurioitui hinauskuntoon.

Sunnuntaina kuitenkin erityisesti junaliikenteeseen tuli viiveitä pääradalla viivästyneiden ratatöiden vuoksi.

Fintrafficin rataliikennekeskus tiedotti sunnuntaina, että ratatöiden valmistuminen Toijalan ja Tampereen välillä myöhästyi aiotusta. Raidevälin matkustajajunat korvattiin linja-autoilla. Väliä eivät kulkeneet myöskään R-junat.

Väyläviraston ratasillan vaihtotyön piti valmistua sunnuntaina kolmelta iltapäivällä. Illalla uudeksi arvioiduksi valmistumisajaksi annettiin noin kello kuusi maanantai­aamuna.

VR lukitsi pois myynnistä matkustajajunia Toijalan ja Tampereen välillä, jotta se pystyi varmistamaan linja-autojen riittävyyden. Esimerkiksi Rovaniemeltä Helsinkiin kulkevasta junasta oli siirtymässä Tampereella busseihin yli 700 matkustajaa, VR:n junatyön esimies Kimmo Vanhala kertoi iltapäivällä.

Yöjunien oli määrä odottaa radan avautumista. Niiden odotettiin siksi myöhästyvän aikatauluistaan kahdesta kymmeneen tuntia.

Junaliikennettä haittasi sunnuntaina myös se, ettei Jämsän ja Jyväskylän välisen rataosuuden tunnelityö valmistunut suunnitellussa aikataulussa. Sunnuntai-illan matkustajajunat korvattiin linja-autoilla Jämsän ja Jyväskylän välillä.

Ratatöiden viivästyminen vaikutti junaliikenteeseen myös Itä-Suomessa. Fintraffic arvioi kello 17:n aikoihin, että sunnuntai-illan junat ovat Imatran kohdalla myöhässä 30–90 minuuttia. Noin puoli yhdeksältä Fintraffic tiedotti, että viivästyneet ratatyöt on saatu Imatralla valmiiksi ja junaliikenne jatkuu. Tuolloin arvioitiin, että suurimmat myöhästymiset olivat Imatran kohdalla noin 2–3 tuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat