Lapsi kuoli kuumaan autoon Itä-Suomessa – Kadonnutta poikaa oli etsitty paikkakuntalaisten voimin

Äidin sosiaalisen median päivityksen mukaan lapsi oli 10-vuotias.

Poliisi varoittaa yleisesti kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista.

6.7. 12:10 | Päivitetty 6.7. 15:19

Alle 15-vuotias lapsi kuoli alkuviikosta kuumuuteen henkilöauton sisälle, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä. Rikosta ei epäillä. Poliisin mukaan lapsen vanhemmat eivät ole toimineet välinpitämättömästi tai huolimattomasti.

Äidin sosiaalisen median päivityksen mukaan poika oli 10-vuotias.

Poliisi ei vahvista tarkkaa tapahtumapaikkakuntaa eikä lapsen ikää. Sanomalehti Karjalaisen ja äidin sosiaalisen median päivityksen mukaan tapaus sattui Kontiolahdella ja lapsi oli alakouluikäinen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen ei vahvista kumpaakaan tietoa.

Hämäläinen kuitenkin kertoo, että lapsi ei ollut liikuntarajoitteinen ja on kyennyt toimimaan itsenäisesti.

Auttajien saapuessa paikalle auton sisällä oli huomattavan kuuma. Autossa ollut lapsi oli löydettäessä eloton. Ensiapu aloitettiin välittömästi, mutta siitä ei valitettavasti ollut enää apua, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

”Tehtävä tuli normaalina poliisitehtävänä ja sitten tilanne eteni tähän. Minulla on sellainen käsitys, että lapsi oli ollut autossa tunteja”, Hämäläinen sanoo.

Lapsen äiti kertoi itse sosiaalisessa mediassa, että lasta oli etsitty paikkakuntalaisten auttajien voimien. Etsinnässä oli myös paljon mukana lapsia.

Hämäläinen ei kommentoi sitä, oliko autossa avaimet sisällä tai oliko auto takalukossa. Hän ei myöskään ota kantaa siihen, menikö lapsi itse autoon.

Poliisi ei kerro tapauksesta enempää yksityiskohtia julkisuuteen. Tarkoituksena on suojella kuolleen lapsen sekä perheen yksityisyyttä.

Hämäläinen kuvailee tapausta hyvin traagiseksi ja hyvin poikkeukselliseksi.

”Olen ollut 20 vuotta poliisina, enkä ole tällaista aiemmin tutkinut enkä muista tällaisesta myöskään kuulleeni.”

Poliisi varoittaa yleisesti kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista. Pysäköidyssä autossa lämpötila voi kohota nopeastikin hengenvaaralliseksi, jopa yli nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna, tiedotteessa kerrotaan.

Tällaisessa tilanteessa lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos.

”Yleisesti on tärkeää, ettei kuumaan autoon jätetä lapsia, eläimiä tai liikuntarajoitteisia niin, että ikkunat on suljettu”, Hämäläinen sanoo.

Juttua täydennetty äidin somepäivityksen tiedoilla 6.7. kello 15.19

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat