Harjavallassa paloi teollisuus­alueen voima­laitoksen kattila­rakennus – Yksi sammuttaja loukkaantui lievästi

Suomen teollisuuden energiapalveluiden tiloissa ollut tulipalo on saatu sammutettua.

13.7. 16:17

Harjavallassa voimalaitoksen kattilarakennuksessa oli tulipalo, kertoo Satakunnan pelastuslaitos Twitterissä. Keskiviikkona puolen päivän aikaan alkaneen palon sammutustöissä loukkaantui lievästi yksi sammutusmies.

Suomen teollisuuden energiapalveluiden kattilarakennus oli tulessa. Voimalaitos kertoo tuottavansa höyryä Harjavallan suurteollisuuspuiston yrityksille. Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tuomas Kiskola kertoo, että palo ei vaikuttanut voimalaitoksen energiatuotantoon.

Pelastuslaitos sai palosta ilmoituksen puolen päivän jälkeen. Kiskola kertoo, että pelastuslaitoksen tullessa paikalle kattilarakennuksen kattorakenteista tuli savua ja joistain kohdista näkyi liekkejä.

”Ensimmäinen joukkue teki sammutushyökkäyksen sisätiloihin ja toinen joukkue meni katolle tekemään sammutustöitä”, kertoo Kiskola tulipalon sammuttamisesta.

Kiskolan mukaan yksi pelastuslaitoksen tehtävä oli huolehtia, että palo ei leviä muihin teollisuusalueen rakennuksiin.

Voimalaitoksen palo saatiin sammutettu puoli kolmen aikaan päivällä. Palon jälkiraivaus on edelleen käynnissä, kertoo pelastuslaitos Twitterissä.

Paikalla oli 26 yksikköä sammuttamassa paloa. Palon sammutustöiden koordinoimiseksi perustettiin Kanta-Porin asemalle johtokeskus, kertoo Satakunnan pelastuslaitos Twitterissä. Lisäksi suuressa sammutusoperaatiossa oli mukana ensihoidon yksiköitä ja kenttäjohtoa.

Palon syyn selvittämiseksi aloitetaan palontutkinta, kun raivaustyöt on saatu tehtyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat