Lahden Mukkulassa kerros­talo paloi asuin­kelvottomaksi – Tuli­palon viimeisiä palo­pesäkkeitä sammutetaan

Palo syttyi myöhään torstai-iltana.

15.7. 0:06 | Päivitetty 15.7. 9:17

Lahdessa torstai-iltana syttyneen seitsemänkerroksisen kerrostalon tulipalon viimeisiä palopesäkkeitä sammutetaan, kertoi päivystävä palomestari Juhamatti Listala perjantaina kahdeksan jälkeen aamulla.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Timonkadulla sijaitsevasta palosta torstai-iltana noin kaksikymmentä yli kymmenen. Palo syttyi Mukkulan asuinalueen kerrostalon ylimmän kerroksen asuntoon, josta se levisi ullakolle.

Listalan mukaan rakennus ei ole tällä hetkellä asumiskelpoinen. Ullakkokerros on tuhoutunut täysin, ja huoneistossa, josta palo syttyi, on mittavia palovahinkoja. Lisäksi sammutustyö on aiheuttanut vesivahinkoja kiinteistöön.

Palon tarkemmasta syttymissyystä ei Listalan mukaan ole vielä selvyyttä. Hän kertoi palon tutkijan olevan lähdössä katsomaan kerrostaloa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan palo saatiin hallintaan jo puoli kahden aikaan yöllä. Pelastuslaitos arvioi silloin jälkisammutustöiden kestävän aamuun asti.

Mukkulan alueella sijaitsevan kerrostalon yläosa oli puoliltaöin ilmiliekeissä.

Paikalla on ollut 30 palokunnan yksikköä sekä useampi ensihoitoyksikkö. Heinolan päivystävän palomestari Petteri Lehtisen mukaan rappukäytävä säilyi savuttomana, joten asukkaat saatiin evakuoitua rakennuksesta. Palosta ei syntynyt henkilövahinkoja.

”Palo oli sen verran voimakas, että jouduttiin evakuoimaan ihan pelkästään savun ja vesivahinkojen takia”, Lehtinen sanoi STT:lle yöllä ennen kello kahta yöllä.

Lehtisen mukaan sosiaalipuoli sai kiinni yli 30 asukasta. Sosiaalipuoli on järjestänyt majoitusta evakuoiduille, ja osa on majoittunut omatoimisesti tuttaviensa luokse.

Oikaisu 15.7. kello 00.55: Kyseessä on seitsenkerroksinen, ei kuusikerroksinen kerrostalo. Tarkennettu myös palon paikkaa.

Oikaisu 15.7. kello 05.16: Päijät-Hämeen pelastuslaitos ilmoitti puoli kahden aikaan, että palo on saatu hallintaan. Jutussa luki aluksi virheellisesti, että ilmoitus tuli puoli yhden aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat