Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Wille Rydmanista, joka kiistää syyllistyneensä epäiltyyn seksuaali­rikokseen

Rikoksen epäillään kohdistuneen yhteen henkilöön vuonna 2015.

Kansanedustaja Wille Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä kesäkuussa. Poliisi on nyt aloittanut esitutkinnan hänen toiminnastaan.

15.7. 16:49 | Päivitetty 15.7. 17:18

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustaja Wille Rydmanin toiminnasta. Poliisi epäilee hänen syyllistyneen yhteen seksuaalirikokseen mutta ei kommentoi rikosnimikettä tässä vaiheessa.

Rikosnimike tarkentuu keskusrikospoliisin mukaan tutkinnan aikana.

Poliisi ei paljasta myöskään rikoksesta epäillyn henkilön nimeä mutta kertoo, että hän on kesäkuussa eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja. Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä tuolloin.

Poliisi epäilee rikollisen toiminnan kohdistuneen yhteen henkilöön.

”Epäilty rikos on kohdistunut täysi-ikäiseen asianomistajaan, ja sen epäillään tapahtuneen vuonna 2015”, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Masi Puolakka HS:lle.

Poliisi alkoi selvittää Rydmanin toimintaa sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat julkaisi laajan jutun aiheesta kesäkuussa. Useat nuoret naiset kertoivat jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä.

Rydman on kiistänyt jutun tiedot ja tehnyt tutkintapyynnön Helsingin Sanomista.

Hän kiistää syyllistyneensä myös poliisin epäilemään seksuaalirikokseen, kertoo hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi.

Lue lisää: ”Mulla on kaks alaikäistä tyttöä mukana” – Kansanedustaja Wille Rydmanin kerrotaan lähestyneen alaikäisiä tyttöjä vuosien ajan, ja hänestä on varoiteltu

Keskusrikospoliisi teki esiselvityksen Rydmaniin liittyvistä väitteistä jo vuonna 2020. Poliisin mukaan mikään tuolloin ilmi tullut teko ei ylittänyt tutkintakynnystä.

HS:n kirjoituksen julkaisun jälkeen keskusrikospoliisi ilmoitti tavoittelevansa kuultavaksi kahta naista, jotka kertoivat jutussa Rydmanin kohdelleen heitä epäasiallisesti. Poliisi ei ollut puhuttanut heitä aiemmassa esiselvityksessä.

Rikoskomisario Puolakka kertoo, että esitutkintakynnys ylittyi poliisin saamien uusien tietojen perusteella.

”Poliisi on saanut uusia tietoja ja kuullut henkilöitä, joita ei ole kuultu aikaisemmassa esiselvityksessä. Näiden uusien tietojen perusteella poliisi katsoi, että on syytä epäillä rikosta”, Puolakka sanoo.

Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä Puolakka osaa arvioida vielä sen kestoa. Hän ei ota kantaa, onko rikoksesta epäiltyä kansanedustajaa vielä kuulusteltu asiassa.

Rydman kommentoi perjantaina avoimessa Facebook-kirjoituksessaan poliisin käynnistämää esitutkintaa. Hänen mukaansa se perustuu yhden henkilön hänestä esittämiin perättömiin väitteisiin.

”Olen kulkenut tänä kesänä läpi aivan järkyttävän helvetin, jossa minua on syytetty mitä päättömimmistä asioista. Aina, kun olen luullut, ettei tämä enää pahemmaksi tai hullummaksi voisi mennä, niin heti seuraavassa hetkessä on tullut eteen jotain vielä kamalampaa. Kulkuni saman helvetin läpi jatkuu yhä”, hän kertoo Facebookissa.

”Tällä viikolla olen saanut tietää, että eräs HS:lle minusta karmeita lausuntoja antanut henkilö on väittänyt minusta poliisille vieläkin törkeämpiä asioita. Asioita, joita välillämme ei koskaan ole todellisuudessa tapahtunut.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat