Poliisi: Ilosaarirock ja muut festivaalit sujuneet Itä-Suomessa huomattavasti rauhallisemmin kuin juhannus

Festivaalit ovat sujuneet poliisin mukaan melko rauhallisesti Itä-Suomessa. Ilosaarirockissa ollut muutamia huumausaineiden käyttörikoksia.

Festivaaliyleisöä auringonpaisteessa Ilosaarirockissa perjantaina.

17.7. 9:11

Festivaalit sujuneet melko rauhallisesti Itä-Suomessa, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Itä-Suomen poliisin alueella on järjestetty viikonloppuna Joensuun Ilosaarirock, Mikkelin St Michel -ravit, Kiuruveden iskelmäviikot ja Suonenjoen Mansikkakarnevaalit.

Normaaleja järjestyshäiriöitä on poliisin mukaan ollut tasaisesti, mutta isommilta ylilyönneiltä on vältytty.

Ilosaarirockista poliisi otti lauantai-iltana kiinni viisi ihmistä. Huumausaineen käyttörikoksia poliisi kirjasi festivaaleilla kuusi. Aineet ovat olleet kannabista, kokaiinia ja amfetamiinia.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisilaitoksen alueella oli noin sata tehtävää vähemmän kuin esimerkiksi juhannuksena. Lauantaina puoleenyöhön mennessä tehtäviä oli ollut muualla kuin tapahtumissa hieman enemmän kuin perjantaiyönä.

Kiinniotettuja oli perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisilaitoksen alueella 36. Lauantaina puoleenyöhön mennessä kiinniotettuja oli 18.

"Hienoa nähdä, että musiikkia osataan kuunnella rauhallisesti ja tarjottavaa nauttia kohtuudella kaikesta huolimatta”, Itä-Suomen tilannekeskuksen yleisjohtaja komisario Tomi Karhu sanoo poliisin tiedotteessa.

Ilosaarirock, St Michel -ravit ja Kiuruveden iskelmäviikot jatkuvat vielä sunnuntain ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat