Mitä on ”80-luvun perusruoka”, johon palaamalla voisi säästää? Asiantuntijat kertovat, miten ruokakuluista tingitään

Ruokien hintojen nousu voi olla haastavaa myös heille, jotka ovat tottuneet huolettomasti ostamaan kalliita tuotteita, mutta joutuvat nyt sopeutumaan uuteen, sanoo terveyssosiologian professori Piia Jallinoja.

Kotitalousasiantuntija Niina Silanderin mukaan on turha säästää siitä, mihin rahaa ei yleensäkään mene paljon.

Kiihtynyt inflaatio eli hintojen nousu on pakottanut monet suomalaiset muuttamaan aiempia kulutustottumuksiaan. HS:n kyselyyn vastanneiden mukaan osa suomalaisista on päättänyt tinkiä erityisesti ruokaostoksistaan.

Eräs kyselyyn vastannut kertoi palanneensa syömään ”80-lukulaista perusruokaa”. Kysyimme Martoilta, mitä ruokaa 1980-luvulla syötiin, ja onko siihen palaaminen keino säästää hintojen noustessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat