Sää viilenee, Pohjois-Lapissa voi olla ensi yönä hallaa

Lauantaina maan itäosan sateet levinnevät myös pohjoiseen. Iltapäivä­lämpötilat jäävät silloin Suomen itäosissa hieman yli 10 asteeseen.

Sunnuntaina sadekuuroja saatetaan saada ympäri maata.

28.7. 13:24

Sää viilenee Suomen pohjois- ja itäosissa niin, että halla saattaa vierailla Pohjois-Lapissa ensi yönä. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, että niin kutsuttu kojulämpötila eli kahden metrin korkeudella mitattu virallinen lämpötila voi olla pohjoisessa noin plus 4 astetta, ja maan pinnassa saattaa olla pohjoisessa hallaa.

Poikkeuksellisen kylmää ei kuitenkaan ole, sillä halla ei ole harvinaista Pohjois-Lapissa missään vaiheessa kasvukautta. Erityisen kylmästä kesäsäästä voidaan puhua silloin, jos yölämpötila jää pohjoisessa kahden metrin korkeudella kahteen asteeseen tai sen alle.

Perjantaina sää on sateista. Suomen itäpuolella oleva matalapaine pitää myös päivälämpötilat perjantaina ajankohdalle tyypillisen alapuolella. Etelä-Suomessa lämpö voi kohota perjantaina päivällä 20 asteeseen, kun pohjoisessa jäädään 15 asteeseen.

Lauantaina maan itäosan sateet levinnevät myös pohjoiseen. Iltapäivälämpötilat jäävät silloin Suomen itäosissa hieman yli 10 asteeseen.

Sunnuntaina jatkuvammat sateet keskittyvät maan pohjoisosiin. Idässä sekä muuallakin maassa saadaan sadekuuroja.

Kesä pitää silti pintansa, sillä alkuviikolla keli alkaa Ilmatieteen laitoksen mukaan lämmetä.

Alkavana viikonloppuna sunnuntaina on voimassa metsäpalo­varoitus Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla. Metsäpalo­varoituksen odotetaan laajenevan maanantaiksi myös Varsinais-Suomeen ja Kymenlaaksoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat