Vanhempainvapaat pitenevät, isien kiintiö kasvaa – kerro HS:lle, kuinka perhevapaa­uudistus vaikuttaa elämääsi

HS kerää vauvaa odottavilta perheiltä kokemuksia siitä, kuinka uudistus vaikuttaa vanhempainvapaiden pitämiseen tai jakamiseen.

Uusi laki koskee perheitä, joiden vauvan laskettu aika on 4.9.2022 tai myöhemmin. Kuva on otettu Helsingissä Kätilöopistolla vuonna 2016.

29.7. 11:54

Elokuun alussa tulee voimaan perhevapaiden uudistus, joka pidentää pikkulapsiperheiden vanhempainvapaita. Vapaiden käyttämisestä tulee joustavampaa kuin ennen ja esimerkiksi isille kiintiöityjen vapaiden määrä kasvaa.

Uusi laki koskee perheitä, joiden lapsen laskettu aika on 4.9.2022 tai myöhemmin. Lain yhtenä tarkoituksena on kannustaa vanhempia käyttämään perhevapaita tasaisemmin.

HS kerää vauvaa odottavilta perheiltä kokemuksia siitä, kuinka uudistus vaikuttaa vanhempainvapaiden pitämiseen tai jakamiseen. Voit vastata kyselyyn alla.

Kela kertoi perjantaina tiedotteessa, että hakemuksia oli heinäkuun 22. päivään mennessä saapunut kaikkiaan 6 257 ja päätöksiä oli tehty 1 169 kappaletta.

”Uusien etuuksien hakeminen on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle”, etuuspäällikkö Johanna Aholainen kertoo tiedotteessa.

”Toivomme, että uudistuksen mukaisesti vanhemmat käyttäisivät mahdollisuuksien mukaan omat päivänsä ja hyödyntäisivät joustoja perhevapaita suunnitellessa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat