Kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti liikenne­onnettomuudessa Savon­linnassa

Henkilöauto ajautui ajokaistalta ja törmäsi liikenteenjakajan opastinpylvääseen. Kaikki kuolleet olivat noin 20-vuotiaita savonlinnalaisia.

Henkilöauto ajoi ulos tieltä Savonlinnassa Rantasalmentiellä. Onnettomuus vaati kolmen ihmisen hengen, yksi loukkaantui vakavasti. Lauantai-iltapäivällä onnettomuuspaikalla ei ollut paljoakaan merkkejä onnettomuudesta.

30.7. 11:55 | Päivitetty 30.7. 16:45

Kolme ihmistä on kuollut ja yksi loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa varhain lauantaiaamuna, poliisi tiedottaa.

Henkilöauto, jonka kyydissä oli neljä savonlinnalaista nuorta, ajautui ajokaistan väliselle alueelle ja törmäsi oikea kylki edellä liikenteenjakajan opastinpylvääseen ja meni täysin käyttökelvottomaan kuntoon.

Onnettomuus tapahtui Rantasalmentien ja Brahenkadun risteyksestä itään eli kohti Savonlinnan keskustaa. Alueen nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman ennen kello kuutta aamulla.

Komisario Jyrki Koskinen kertoi STT:lle, ettei onnettomuuden syistä vielä ole tietoa.

”Todennäköisimmin tilannenopeus on ollut varsin reilu ja auton hallinta on menetetty. Syy selviää kuitenkin vasta myöhemmin, kun olemme saaneet tutkinnat päätökseen.”

Poliisi ei tässä vaiheessa epäile, että alkoholilla tai päihteillä olisi ollut osuutta asiaan.

Koskisen mukaan tapahtuma-aikaan satoi runsaasti vettä.

”Kun tien pinta kuivuu, pääsemme tarkemmin katsomaan, löytyykö tiestä mahdollisia jarrutus- tai luisumajälkiä."

Kaikki kuolleet olivat noin 20-vuotiaita. Ainoa onnettomuudesta selvinnyt henkilö on viety vakavasti loukkaantuneena Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Koskisen tiedossa ei lauantaina hieman puolenpäivän jälkeen ollut, oliko loukkaantunut auton kuljettaja vai matkustaja. Hän ei myöskään osannut sanoa, pääsikö loukkaantunut poistumaan autosta itse. Poliisi ei vielä ole puhuttanut loukkaantunutta.

Poliisi ei vielä kerro esimerkiksi uhrien sukupuolia tai tarkempia ikiä.

”Emme ota niihin tässä vaiheessa kantaa. Tämä on pienelle kylälle varsin surullinen ja koskettava tapahtuma”, Koskinen sanoi STT:lle.

Poliisi on tehnyt onnettomuuspaikalla teknistä tutkintaa ja jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä. Poliisin mukaan onnettomuudella ei ollut silminnäkijöitä.

Turmapaikan ohi aamulla kello yhdeksän aikaan ajanut Antti Kosonen kertoo, että onnettomuuteen joutunut henkilöauto näytti pahasti vaurioituneelta. Auto oli ilmeisesti ajautunut kylki edellä pylvästä päin ja repeytynyt kahtia, kuvailee Kosonen.

Kososen mukaan tarkempi onnettomuuspaikka oli Savonlinnan Motonetin tuntumassa.

Onnettomuudesta ei ollut lauantai-iltapäivällä lasinsiruja lukuunottamatta merkkejä tapahtumapaikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat