MTV: Mustasaarelaisen eläinhoitolan toiminnassa tutkitaan eläin­suojelurikosta

Villieläimiä Mustasaaressa hoitavan Nordic Wildlife Care ry:n toiminnassa tutkitaan MTV uutisten mukaan eläinsuojelu­rikosta. Hoitolan eläimet löydettiin aiemmin vaarallisista olosuhteista.

1.8. 20:56

Mustasaaressa sijaitsevan Nordic Wildlife Care ry:n toiminnassa tutkitaan eläinsuojelurikosta, kertoo MTV:n uutiset. Asia vahvistetaan MTV:lle Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Aluehallintovirasto löysi aiemmin keväällä tarkastuskäynnillään eläinhoitolan eläimet vaarallisista olosuhteista ja totesi paikan toiminnassa eläinsuojelulain vastaista toimintaa.

Lue lisää: Markku Harju ”nenutteli” hirveä ja otti satoja villieläimiä hoiviinsa – Kuvat ja raportit paljastavat karun totuuden hoitolasta

Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Joanna Österblad kertoo MTV:lle, että tutkinta on käynnistetty poliisin omien havaintojen perusteella ja asiasta on oltu yhteydessä valvontaviranomaisiin. Avin tarkastuskäynti liittyy myös asiaan, Österblad vahvistaa MTV:lle.

Nordic Wildlife Care hoitaa villieläimiä ja palauttaa niitä luontoon.

Läänin­eläinlääkärit huomasivat keväällä useita epäkohtia eläinten pidossa. HS kertoi kesäkuussa, että hoitolan olosuhteet ovat olleet eläimille hengenvaaralliset. Osa eläinten pitopaikoista oli likaisia, eläimet eivät saaneet levätä riittävästi, ja joiltain puuttui esimerkiksi puhdas juomavesi.

Hoitolan omistaja Markku Harju kertoo STT:lle puhelimitse, että ei ole tietoinen poliisitutkinnasta ja että hoitolassa ei ole toistaiseksi poliisia näkynyt. Harjun mukaan hoitolaan tuotavat eläimet vapautetaan luontoon hyvinvoivina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat