Viikolle povataan epävakaata säätä – tänään osaan maata luvataan ukkosta, sadetta ja puuskia

Tiistaina sateelta välttynee vain etelärannikko.

Koko maassa lämpötilat ovat parinkymmenen asteen tienoilla.

2.8. 6:11 | Päivitetty 2.8. 7:56

Tänään lähes koko Suomeen on luvassa sateista säätä, ja sateet tuovat mukanaan myös ukkosia, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Ainoastaan etelärannikko välttynee sateilta.

Ilmatieteen laitos varoittaa kovista puuskista, joita luvataan Pirkanmaalta Pohjois-Pohjanmaan länsiosiin ja Kainuuseen. Lisäksi Koillismaalla ja Kainuussa voi sataa jopa 20 millimetriä tunnissa.

Lämmin sää jatkuu tänään, ja maan eteläosassa on paikoitellen jopa 24-25 astetta. Pilvisyys ja sadekuurot vaikuttavat lämpötilaan maan keskiosissa, missä lämpötila jää 20–22 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomola kertoo, että Lapissa lämpötila pysyttelee hieman yli 20 asteessa. Samaa hän lupaa myös maan länsiosiin, elleivät pilvet hälvene alueella.

Viileämmäksi hän arvioi sään jäävän Pirkanmaalta Keski-Suomeen ja sieltä Koillismaalle ja Lappiin, koska alueen yllä on paikoitellen pilvisempää. Alueella lämpötila pysyttelee vajaassa 20 asteessa.

Huomiseksi maan etelä- ja itäosiin luvataan Tuomolan mukaan poutaista säätä. Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja länsirannikolle on luvassa sateita ja pilvistä säätä.

Koko maassa lämpötilat ovat parinkymmenen asteen tienoilla, viileimmäksi jää maan länsirannikko, Tuomola kertoo.

Torstaina sää jatkuu epävakaisena. Pilvisyyttä on runsaasti ja sadekuuroja paikka paikoin. Tuomolan mukaan lämpötilatkin jäävät sen mukaisiksi. Suurimmassa osassa maata lämpötilat nousevat 22–25 asteeseen ja Lapissa jäädään noin 20 asteeseen.

Tuomolan mukaan perjantaikin jää epävakaiseksi päiväksi. Etelässä lämpötilat voivat nousta paikoitellen 26:een ja idässä jopa 27 asteeseen. Lopun viikkoa samankaltainen epävakainen sää jatkuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat