Antti Vaaja jää kotiin hoitamaan pientä lasta, vaikka ansaitsee kuussa 2 000 euroa enemmän kuin Riikka-vaimonsa – Laskelma osoittaa, että se voi olla myös taloudellisesti kannattavaa

Asiantuntijoiden mukaan on usein väärä käsitys, ettei korkeampaa palkkaa ansaitsevan vanhemman kannata jäädä hoitamaan lasta. Tulojen laskeminen perhevapaan ajalta on monimutkaista, mutta sitä helpottamaan on tulossa sovellus.

Antti ja Riikka Vaaja aikovat jakaa vanhempainrahapäivät tasan perheen toisen lapsen kohdalla, jonka laskettu aika on syyskuussa. Perheen 3-vuotiaan esikoisen Urhon kohdalla Antti teki muita järjestelyjä, jotta pystyi hoitamaan lasta kotona viisi kuukautta.

| Päivitetty

HelsiNgissä asuvien Riikka ja Antti Vaajan perheessä eletään jännittäviä aikoja. Perheen toisen lapsen laskettu aika on noin kuukauden päästä, ja Riikka on juuri jäänyt raskausvapaalle.

Vaajat ovat päättäneet pitää omat kiintiönsä vanhempainvapaista. Elokuun alussa voimaan tulleen perhevapaauudistuksen seurauksena molemmat vanhemmat saavat vanhempainrahaa 160 päivää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat