Lossi ja katamaraani törmäsivät Kemiönsaaressa – Törmäys oli ”kunnon jysäys”, ja katamaraani lipui lossia kohti varoitus­äänistä huolimatta, kuvailevat silmin­näkijät

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Lossissa ollut Vesterisen perhe kuvaili kokemusta uskomattomaksi.

Lukija oli lossissa, johon katamaraani törmäsi Högsåra–Svartnäs-välillä tiistaina illalla.

2.8. 21:10 | Päivitetty 2.8. 23:01

Högsåran lossi ja katamaraani törmäsivät toisiinsa myöhään tiistaina illalla, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto viestipalvelu Twitterissä.

”Törmäyksen aiheutti tämänhetkisten tietojen mukaan katamaraanin miehistön navigointivirhe”, meripelastusjohtaja Lars Saarinen kertoo HS:lle.

Paikalle hälytettiin ensin meripelastushelikopteri Turusta sekä Hiittisten merivartioaseman partio. Merivartioston mukaan nopeasti paikalle ehtinyt partio totesi, että kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Tämän jälkeen meripelastushelikopterin hälytys peruutettiin.

Katamaraani kärsi törmäyksessä lieviä vahinkoja. Alukset pääsivät Saarisen mukaan jatkamaan omin voimin matkaansa.

Aluksella ollut Vesterisen perhe kertoi HS:lle tilanteen olleen uskomaton. Perheelle siitä riitti paljon puheenaihetta.

”Ei vaan voinut tajuta, että se oikeasti tulee sieltä. Se oli jotenkin uskomatonta. Ei siihen kukaan ehtinyt reagoimaan. Isku oli kunnon jysähdys”, Saaramaija Vesterinen sanoo.

”Sanoin meidän pojallemme Aatokselle, että onpa hieno katamaraani ja kerroin, mikä se oikein on. Sitten Aatos sanoi, että hän ei näe sitä kunnolla. Katamaraani tuli vaan lähemmäksi ja lähemmäksi. Sitten Aatos sanoi, että sehän oli lopulta tuo, mikä meihin törmäsi”, Petri Vesterinen kertoo.

Katamaraanin kuljettajalla oli hänen mukaansa hyvin aikaa väistää.

”Se lipui vaan kohti varoitusäänistä huolimatta. Näytti siltä, että kuski oli välillä kannella, joten olisikohan ollut autopilotti päällä”, Petri arvelee.

”Näytti siltä, että katamaraanin kyydissä olleet olivat vähän nolona sen jälkeen, koska he eivät tulleet heti ulos ja ehdottivat sitten, että mennään rantaan juttelemaan”, Petri jatkaa.

Törmäys oli perheen Aatos-pojalle jännittävä kokemus, sillä hän haaveilee meripelastajan urasta.

”Aatos on pitkään sanonut, että hänestä tulee isona meripelastaja ja siinä olisi kyllä riittänyt meripelastajille hommia”, Saaramaija Vesterinen kertoo.

Perheellä oli muutenkin onni oli kuitenkin onnettomuudessa.

”Onneksi lähdimme suunniteltua aikaisemmalla lossilla takaisin saarelta. Lossi ei nimittäin liikennöinyt onnettomuuden jälkeen, joten olisimme jääneet saarelle mottiin ilman yöpymismahdollisuutta”, Petri kertoo.

Kemiönsaaren kuntaan kuuluvaan Högsåraan liikennöi Svartnäsistä Suomen Lauttaliikenne oy eli Finferries. Yhtiön verkkosivujen mukaan liikenteessä oli tiistaina illalla katkos.

Merivartioston rikostorjuntayksikkö tutkii tapausta liikenne- ja meriturvallisuuden vaarantamisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat