22-tonninen alus oli vähällä upota Savonlinnassa: ”Siellä se nyt yli viikonlopun pysyy”

Pelastuslaitoksen ensitietojen mukaan alus oli uppoamassa. Paikalliselta telakalta kerrottiin myöhemmin, että alus on saatu nostoluiskalle.

Uppoamisvaarassa ollut alus on tarkoitus nostaa nosturin ja trailerin avulla pois nostoluiskalta. Kuva on lukijan ottama.

5.8. 16:39 | Päivitetty 5.8. 21:06

Arviolta 22 tonnia painava, 12 metriä pitkä rautarunkoinen alus otti perjantai-iltapäivänä pohjakosketuksen ja oli lähellä uppoamista Savonlinnassa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Laitaatsalmen sillan läheisyyteen iltapäiväneljältä. Ensitietojen mukaan alus oli uppoamassa.

Läheisen Laitaatsillan telakan toimitusjohtaja Antti Makkonen kuitenkin kertoi viideltä iltapäivällä HS:lle, että alus oli saatu heidän telakkansa nostoluiskalle.

”Nostoluiskalle alus ei voi upota. Ymmärsin, että alus on ottanut pohjakosketuksen ja sen keulassa oli vuoto. Nyt keula on maissa, eli alus ei pääse uppoamaan”, Makkonen kertoo.

Makkosen mukaan alus on huvialus, joka on muokattu nykyiseen käyttöönsä vanhasta rautarunkoisesta hinaajasta.

Päivystävä palomestari Heli Hyttinen kertoo, että aluksesta on pumpattu pois vettä. Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat myös tarkastaneet aluksen pohjan. Selvää repeämää ei löytynyt.

Ylen haastatteleman laivan omistajan Vesa Wallinin mukaan vene alkoi kallistua matkalla Petrisaaresta Puruvedeltä kohti Savonlinnaa.

”Menin konehuoneeseen ja ihmettelin, kun siellä oli reilusti vettä. Vaikka porapumpulla pumppasin, niin sitä tuli vain lisää. Sitten ajettiin Laitaatsillan telakalle, jotta alus pysyy pinnalla”, hän kertoi Ylelle.

Telakan toimitusjohtaja Makkosen mukaan tarkoituksena on, että alus on hänen telakallaan ainakin maanantaihin asti. Tarkoituksena on vielä nostaa alus nosturin ja trailerin avulla pois nostoluiskalta. Samalla pystytään tarkastamaan, mistä kohdasta vesi valuu ulos.

Makkosen mukaan alus on korjattavissa.

”Siellä se alus nyt yli viikonlopun pysyy. Toki harmi, että matka keskeytyi.”

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että aluksesta on vuotanut ainakin hieman öljyä ympäristöön. Myöhemmin vahvistui, ettei öljyä olekaan vuotanut, Hyttinen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat