STT:hen kohdistuneessa verkkohyökkäyksessä saattoi vuotaa asiakkaiden nimiä ja puhelinnumeroita

STT kertoi perjantaina tietojen vuotamisen mahdollisuudesta tekstiviestiasiakkailleen.

5.8. 20:41

Uutis- ja kuvatoimisto STT kertoo, että sen tekstiviestipalvelun asiakkaiden nimet ja puhelinnumerot ovat voineet vuotaa viime viikon verkkohyökkäyksessä.

”Se on yksi niistä mahdollisista tietovuodoista, joita emme voi sulkea pois”, päätoimittaja Minna Holopainen kertoo STT:n uutisessa.

STT joutui verkkohyökkäyksen kohteeksi viime viikolla perjantain vastaisena yönä. Isku tehtiin kiristyshaittaohjelman avulla, ja sen tekijäksi on ilmoittautunut LV-niminen kyberrikosryhmittymä. Poliisi tutkii asiaa tietomurtona ja tietojärjestelmän häirintänä.

STT:ltä on aiemmin kerrottu, että tietovuodon mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Lähdesuoja ei kuitenkaan ole yhtiön mukaan vaarantunut.

STT kertoi tietojen vuotamisen mahdollisuudesta tekstiviestiasiakkailleen perjantaina aamupäivällä. Asiasta kerrottiin tekstiviestitse sen jälkeen, kun STT:n tekstiviestipalvelu oli käynnistetty hyökkäyksen jäljiltä.

Uutistoimiston mukaan asiakkaat voivat itse harkita viestin perusteella, onko heillä esimerkiksi tarvetta vaihtaa puhelinnumeroa.

”Toistaiseksi tietoja ei ole vuotanut julkisuuteen”, Holopainen kertoo STT:n uutisessa.

STT:n tekstiviestipalvelujen tilaajamäärä on Holopaisen mukaan tuhannen paikkeilla. Palveluita käyttää muun muassa eduskunta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat