Kolme rakennusta, auto ja vene paloivat täysin Vesilahdella, vaikka vettä satoi kaatamalla – Poliisi tutkii paloa tuho­työnä

Päivystävän palomestarin mukaan palopaikalla oli edellisenä iltana juhlijoita. Poliisi ei kommentoi juhlijoiden osallisuutta tulipaloon.

Entinen koulurakennus ja pihalla ollut auto tuhoutuivat palossa.

6.8. 7:04 | Päivitetty 6.8. 12:02

Vesilahdella Vakkalantiellä kolme rakennusta, auto ja vene on tuhoutunut täysin tulipalossa. Poliisi selvittää tulipalon syttymissyytä ja tutkii tulipaloa epäiltynä tuhotyönä.

Muun muassa palon laajuuden ja olosuhteiden vuoksi paloa on poliisin mukaan syytä epäillä tahallaan sytytetyksi.

”Kyseessä ei ole aivan vähäinen määrä omaisuutta”, sanoo päivystävä tutkinnanjohtaja Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävästä hieman ennen aamuneljää lauantaina. Päivystävän palomestarin mukaan kolme rakennusta oli täyden palon vaiheessa, kun palokunta saapui paikalle. Samaan aikaan vettä tuli kaatamalla taivaalta.

”Vaikea on keksiä luonnollista syttymissyytä tälle”, toteaa Pirkanmaan päivystävä palomestari Janne Latsa.

Latsan mukaan on vielä epävarmaa, onko kukaan vahingoittunut tulipalossa. Naapureiden mukaan paikalla oli ollut edellisiltana nuoria juhlimassa, Latsa kertoo.

Myös pihassa ollut vene trailerilla tuhoutui.

”Sieltä oli kuulunut jumputusta. Meillä ei ole tietoa, minkä ikäisistä nuorista on kyse ja kuinka monta heitä on ollut paikalla.”

Tutkinnanjohtaja Uusipaikka ei kommentoi mahdollisia epäiltyjä. Hänen mukaansa on liian aikaista sanoa, liittyvätkö juhlijat tulipalon syttymiseen. Rakennusten ja palaneen auton omistajat ovat poliisin tiedossa.

Pihapiirissä ollut päärakennus, vanha navettarakennus ja puuvarasto ovat tuhoutuneet täysin palossa. Kolme rakennusta ovat vähintään 20 metrin päästä toistaan. Päärakennus on loma-asunto, joka on joskus toiminut kouluna.

Rakennusten katot ovat tulleet palossa alas. Päärakennuksen taka- ja sivuseinä ovat vielä pystyssä.

Myös päärakennuksen edessä ollut auto on palanut poroksi. Varaston edessä on ollut Busterin alumiinivene trailerissa. Myös vene on palanut täysin.

Lisäksi pihapiirissä on ollut vielä leikkimökki ja aitan tapainen rakennus, jotka eivät ole palaneet.

Aamuyhdeksältä tulipalo oli saatu yksittäisiä pesäkkeitä lukuun ottamatta sammutettua, ja palokunta oli paikalla hoitamassa tulipalon jälkiraivausta.

Paikalle oli saapunut seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Latsan mukaan palon leviämisestä ei ollut vaaraa, sillä vettä satoi kaatamalla ja ympäristö oli märkää.

Sammutustyöt jatkuivat vielä lauantaiaamuna. Paikalle tuotiin kaivinkone puuvarastossa kytevän palon sammuttamista varten.

Oikaisu 6.8. kello 9.11: Korjattu palopaikka Valkeakoskesta Vesilahdeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat