USS Kearsarge lähti Helsingistä – seuraava etappi on sota­harjoitus Hangon edustalla

Suomen ja Yhdysvaltain merivoimien yhteiset sotaharjoitukset jatkuvat pohjoisella Itämerellä ja Hangon edustalla.

Ihmisiä kerääntyi sunnuntaina katselemaan USS Kearsargea, joka vieraili Helsingin edustalla 5.–8. elokuuta.

8.8. 8:47 | Päivitetty 8.8. 13:40

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge lähti maanantaina iltapäivällä liikkeelle Helsingistä Hernesaaren satamasta. Perjantaina Hernesaaren edustalle saapuneen 250-metrisen aluksen ennakoitiin jatkavan matkaansa jo aamupäivällä, mutta lähtö viivästyi ennakoidusta.

Laivalla oleva HS:n toimittaja kertoi ennen yhtä iltapäivällä, että ihmisiä oli kerääntynyt katsomaan laivan lähtöä satamaan ja lähtövalmistelut olivat käynnissä. Laiva lähti liikkeelle hieman myöhemmin.

USS Kearsarge kuvattuna Pihlajasaaren suunnasta puolenpäivän aikoihin.

Helsingin satamavierailunsa jälkeen USS Kearsarge jatkaa kohti pohjoista Itämerta ja Hangon edustaa, jossa Yhdysvaltain alukset ja merijalkaväki harjoittelee Merivoimien kanssa elokuun 19. päivään saakka.

”Harjoittelun tavoitteena on kehittää Suomen ja Yhdysvaltain merivoimien ja merijalkaväen yhteistoimintakykyä ja yhteensopivuutta sekä Suomen kykyä isäntämaatuen tarjoamiseen”, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

USS Kearsargella on kyydissään muun muassa useita helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia, ja aluksen miehistön lisäksi kyydissä on noin 2 000 merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä, ja laiturialueelle perustettiin vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue. Yleisö pääsi kuitenkin katsomaan laivaa Hernesaaren satamaan.

Amerikkalaiset sotilaat vilkuttivat USS Kearsargen lähtiessä Hernesaaresta.

Tähtilippu laskettiin alas laivan kannella.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat