Vanhan Porvoon historiallisessa keskustassa syttynyt rakennuspalo aiheutti suuret vahingot

Paloa sammutettiin keskiviikkoillasta varhaiseen aamuun. Palon leviämisen riski puutalo­korttelissa sekä korttelista toiseen oli suuri.

Palosta levisi runsaasti savua keskustassa, erityisesti Vanhan raatihuoneen läheisyydessä.

10.8. 23:15 | Päivitetty 11.8. 14:13

Vanhassa Porvoossa keskiviikkona illalla syttynyt tulipalo aiheutti usealle vanhalle puurakennukselle suuret palo- ja vesivahingot, kertoo päivystävä päällikkö Santeri Pohjolainen Itä-Uudenmaan pelastus­laitokselta.

Pelastuslaitos sai iltakymmeneltä hälytyksen tulipalosta kaupungin historialliseen keskustaan, Jokikadun ja Gabriel Hagertin kujan kulmaan. Palosta levisi runsaasti savua keskustassa, erityisesti Vanhan raatihuoneen läheisyydessä.

Palo aiheutti suurimmat vahingot ravintola vasemmalla olevan Ani’s cafén tiloihin ja Meat Districtiin, joka sijaitsee kuvassa keltaisessa rakennuksessa.

Lue lisää: ”Mitään ei ole jäljellä” – Ravintolan työn­tekijät yrittivät sammuttaa tuli­paloa katolla ja keittiössä, mutta liekit veivät myös ravintoloitsijan kodin

Hieman ennen puoltayötä palo oli saatu rajattua rakennuksen ullakko­tiloihin. Pian palo alkoi kuitenkin levitä uudelleen saman kiinteistön alakertaan.

”Vanhassa rakennuksessa palon rajoittaminen on vaativaa ja palo leviää herkästi”, Pohjolainen sanoo.

Vanhan Porvoon puutalokortteleissa palon leviämisen riski korttelissa sekä korttelista toiseen on suuri.

”Teimme paljon töitä, ja palo saatiin uudestaan pysäytettyä sammutus­raivaamalla.”

Aamuviideltä pelastuslaitos siirtyi jälkivartiointiin ja -sammutukseen.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan palosta ei ole aiheutunut loukkaantumisia, vaikka Itäväylän tietojen mukaan sivullinen oli kiivennyt katolle ja yrittänyt hillitä liekkejä käsi­sammuttimella. Myös Pohjolainen kertoo kuulleensa tapauksesta.

Pelastuslaitoksen alustavan arvion mukaan tulipalo olisi lähtenyt liikkeelle ravintola­kiinteistön hormista, ravintola Meat Districtin kulmilta. Pohjolaisen mukaan palo voi syttyä hormissa monista eri syistä. Poliisi tutkii tulipalon syytä eikä kommentoi paloa sen enempää tutkinnan ollessa kesken.

Puukorttelissa sijaitsee useita ravintoloita ja liikkeitä.

Palo- ja sammutustyöt aiheuttivat laajoja palo- ja vesivahinkoja ravintola­rakennuksen koko pohjois­päädyssä. Suurimmat vahingot ovat ravintola Meat Districtin ja Ani’s cafén tiloissa. Pelastuslaitoksen mukaan sammutus­töissä jouduttiin purkamaan muun muassa katto­rakenteita.

Palo ei ehtinyt levitä samassa korttelissa sijaitsevan koti- ja keittiöliike Welmansin tiloihin asti, mutta sammutusvesi aiheutti suuria vahinkoja myös tälle liikkeelle.

Liikenne oli vielä torstaina aamulla katkaistu palopaikan kohdalta sekä Välikadulla että Jokikadulla.

Pelastuslaitoksen sammutustyöt Gabriel Hagertin kujalla jatkuivat aamuyöhön.

Pelastuslaitos on ollut yhteydessä läheisten kiinteistöjen ja yritysten omistajiin. Kiinteistöihin ei saa vielä torstainakaan mennä omin päin. Palopaikan liikkeisiin ei saa esimerkiksi mennä hakemaan tavaroita, Pohjolainen selventää.

Samassa puutalokorttelissa sijaitsee myös hotelli Pariisin Ville. Hotellissa olleet evakuoitiin palon vuoksi. Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisi­päivystys on järjestänyt yhdeksälle hotellin asiakkaalle majoitustilat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat