”Erittäin jenkkimäinen” miljoona­kartano tuli myyntiin keskellä suomalais­metsää

Myyntineuvottelija Jaana Brunette kertoo, että kohde rakennettiin alun perin alkuperäisten asukkaiden unelmien pohjalta.

Luumäen Jurvalassa on myynnissä hulppea luksusvilla, jota kaupataan yli 1,6 miljoonan euron hintaan. Kuva Oikotien myynti-ilmoituksesta.

13.8. 10:57 | Päivitetty 13.8. 14:53

Lappeenrannan kupeessa Luumäellä voi törmätä tällä hetkellä poikkeukselliseen asuntokohteeseen. Kyseessä on näyttävä kartano, jonka esittelytekstissä sitä kuvaillaan muun muassa ”palatsilliseksi”. Kohde kantaa nimeä Villa Rusanen.

Miljoonakartano sijaitsee Luumäellä Jurvalan kylässä ja se on erikoinen näky eteläkarjalaisessa kunnassa.

”Tämähän on erittäin jenkkimäinen kohde, joka ei ole mitenkään tavallinen tällä alueella”, sanoo kohteen myyntineuvottelija Jaana Brunette.

Kohteen velaton hintapyyntö on 1,69 miljoonaa euroa. Brunette sanoo hintalapun olevan kova, mutta sen vastaavan kuitenkin kohteen tarjoiluja.

”Syystäkin maksaa tämän verran. Tällaisen rakentaminen maksaisi nyt tuplat. Lisäksi tämä talo on vielä kahdensadan vuodenkin päästä tuossa.”

Kohteen myynti-ilmoituksessa kohdetta kuvaillaan ”palatsilliseksi”. Kuva Oikotien myynti-ilmoituksesta.

Myytävään kohteeseen kuuluu muun muassa vierassviitti, viinikellari, kuntosali ja kylpyläosasto. Kysymys kuuluukin, kenelle kyseinen luksusvilla on rakennettu.

Tarina Villa Rusasen takana onkin itse kohteen tavoin ainutlaatuinen.

Brunette kertoo Villassa asuvan tällä hetkellä sen alkuperäiset asukkaat. He rakensivat talon yli kaksikymmentä vuotta sitten. Toinen nykyisistä asukkaista on kotoisin Luumäeltä.

”Kaikki on lähtenyt siitä, että asukkaat halusivat omakotitalon järven rannalle, ja omien sanojensa mukaan täydelliseltä tontilta, juuri oikeaan ilmansuuntaan”, Brunette kertoo.

Asukkaat olivat ihastuneet lomamatkallaan Yhdysvalloissa samantyyliseen arkkitehtuuriin. He olivat myöhemmin törmänneet Suomessa Stockmannilla amerikkalaiseen katalogiin, jonka takakannessa oli yhteystiedot samanlaisten unelmakotien rakennuttajalle.

Esitteen nähtyään pariskunta halusi rakennuttaa oman kodin samanlaista arkkitehtuuria mukaillen. Villa Rusanen valmistui vuonna 2000.

Kartanoa kohtaan on löytynyt kiinnostuneita Brunetten mukaan niin Suomesta kuin ulkomailta. Monet kiinnostuneista ovat etsineet kesähuvilaa tai toista kotia.

”Tämä on tietysti kalliimpi kohde, mikä totta kai rajoittaa jonkin verran ostajia. Mutta toisaalta tämä on erittäin hyvä ja laadukas kohde.”

Brunetten mukaan kartano puhtaan järven rannalla kiinnostaa ulkomaalaisiakin. Kohteen vetonaulana toimiikin myös rauhallisuus, turvallisuus ja luonto.

”Uskon, että tällaiset kohteet kiinnostavat myös kansainvälisillä markkinoilla. Esimerkiksi Etelä- ja Keski-Euroopassa kesät ovat olleet nyt erittäin kuumia. Siellä saattaa olla monia, jotka etsivät kotia tai toista kotia pohjoisen viileistä säistä”, Brunette arvioi.

”Lisäksi tällaisen sijainnin turvallisuutta arvostetaan. Täällä nämä asiat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta itsekin ulkomailla asuneena sitä osaa arvostaa eri tavalla.”

Luksusteema näkyy myös talon kylpyläosastolla. Kuva Oikotien myynti-ilmoituksesta.

Miljoonakartano täytti aikanaan alkuperäisten asukkaiden toiveet.

”He ovat todenneet minulle, että nyt on aika luopua tästä ja rakentaa uusia unelmia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat