Mika Salmisen seuraajaksi haki 16 ihmistä

Osaston johtajan palkkataso on hieman yli 9 000 euroa kuukaudessa.

Mika Salminen tuli korona-aikana tutuksi suomalaisille.

15.8. 19:44 | Päivitetty 15.8. 20:20

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Terveysturvaajat-osaston johtajana työskennelleen Mika Salmisen seuraajaksi haki 16 ihmistä. Hakuaika tehtävään päättyi maanantaina kello 12.

Terveysturvaajat-osaston johtajaksi hakivat:

Hakijoista Otto Helve, Jaana Halonen, Anne Hyvärinen, Maarit Leinonen ja Carita Savolainen-Kopra ovat työskennelleet jo ennestään THL:ssä eri tehtävissä. Johtavana asiantuntijansa työskentelevä Savolainen-Kopra ja ylilääkärinä työskentelevä Helve ovat tulleet suurelle yleisölle tutuksi myös korona-aikana.

Eeva Ruotsalainen puolestaan työskentelee apulaisylilääkärinä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Lisäksi virkaa haki kolme ihmistä, jotka eivät halunneet nimeään julkistettavan.

THL:n pääjohtajan Markku Tervahauta kertoo MTV:lle, että osaston johtajien palkkataso on ollut hieman yli 9 000 euroa kuukaudessa.

Aiemmin terveysturvallisuus­osaston johtajana työskennellyt Salminen aloittaa THL:n Hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajana syyskuussa.

Salminen on ollut vastuussa koronakriisin hoidosta, mutta vaihdoksen jälkeen hän ei työskentele enää koronatehtävien parissa.

Salminen on kertonut jo pidempään pohtineensa, että voisi kokeilla jotain muuta. Salmisen uusi tehtävä on määräaikainen ja päättyy elokuun 2027 lopussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat