Erilaisille elintarvikeyrityksille on asetettu kieltotoimenpiteitä kuluvan vuoden aikana muun muassa helposti pilaantuvien tuotteiden väärin sulattamisesta, vanhentuneiden tuotteiden varastoimisesta, pakkausmerkintöjen puutteellisuudesta sekä yleisen siisteyden ja hygienian puutteista. Asia selviää STT:n Ruokavirastolta saamista tiedoista.
Elintarvikeyritykset saaneet huonoja arvosanoja hygieniasta, vanhentuneiden tuotteiden varastoimisesta ja puutteellisista pakkausmerkinnöistä
Lämpötilahallinta on haastavaa, ja hyvässäkin yrityksessä voi olla siinä ongelmaa, kertoo Ruokaviraston elintarviketurvallisuusosaston johtaja.
STT pyysi Ruokavirastolta vuoden 2022 Oiva-raporteista sellaiset tarkastusraportit, joiden kuluttajille näkyvä hymiöarvosana on huono.