Seppo Mäensivu opastaa mielellään uusia työntekijöitä alalle. ”Tärkeitä oppeja on, että pöytiä pitää pyyhkiä ahkerasti, eikä prikalle saa laittaa samaan aikaan kovin eripainoisia juomia. Tämän opin itse karvaasti opiskeluaikoina, kun tarjottimeni kaatui kaksi kertaa saman daamin niskaan.”

Kaikki tuntevat Sepon

Juorulehden toimituksesta soitettiin takavuosina ravintola-alan ammattilaiselle Seppo Mäensivulle ja ehdotettiin yhteistyötä. Mäensivu ei suostunut paljastamaan, mitä oli jatsien aikaan nähnyt.


29.8. 8:30 | Päivitetty 29.8. 8:44

Elokuvista ja sarjakuvista tutussa kohtauksessa mies nojaa baaritiskiin ja tilittää lasin pohjaan tuijotellen baarimikolle elämänsä vastoinkäymisistä.

Pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen Seppo Mäensivu tietää, ettei tällainen käsitys asiakkaiden uskottuna olemisesta ole aivan tuulesta temmattu. Baarissa ja iltaravintolassa työskennellessä näkee ja kuulee kaikenlaista. Ammattilainen ei kuitenkaan kerro asioita eteenpäin, vaikka kyseisessä työssä mitään virallista vaitiololupausta tarvitsekaan tehdä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat