Ajossa ollut hevoskuljetus­auto syttyi palamaan Tampereella – Kuljettaja sai eläimet ulos ennen kuin palo leimahti kunnolla

Liikenne Lahden suuntaan jouduttiin keskeyttämään hetkeksi kuljetusauton palon vuoksi. Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

26.8. 18:23

Liikkeessä ollut hevoskuljetus­vaunu syttyi palamaan perjantaina iltapäivällä Tampereen yliopistollisen sairaalan kohdalla Teiskontiellä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 16.08.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen palomestari Jari Hiltunen kertoo, että kuljetuksessa olleet kaksi hevosta ehdittiin saamaan ulos autosta juuri ennen kuin auto syttyi kokonaan palamaan.

Hiltunen sanoo, että hevoskuljetusauto oli liikkeessä, kun se syttyi palamaan. Hiltusen mukaan liikenne Lahden suuntaan jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, sillä hevos­kuljetus­auto paloi rajusti. Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Liikkeessä ollut hevoskuljetusauto syttyi palamaan Teiskontiellä perjantaina iltapäivällä. Pelastuslaitos joutui sulkemaan Lahden suuntaan kulkevat kaistat sammutustöiden ajaksi.

Puoli tuntia hälytyksen jälkeen kyydissä olleet hevoset Tafi ja Ässä söivät ruohoa puistoalueella Teiskontien vieressä.

Tafin omistaja Veera Pitkänen kertoi Aamulehdelle, että he olivat yhdessä siskonsa kanssa olleet matkalla kohti Rose Riders -tallia Tampereen Niihamassa.

He olivat juuri kaartamassa rampilta Tampereen Teiskontielle, kun autosta alkoi nousta savua, ja pian Pitkäsen jalkatilassa pelkääjän paikalla alkoi näkyä liekkejä.

He pysäyttivät auton saman tien Teiskontien varteen Taysin edustalle ja ryhtyivät purkamaan hevosia autosta. Pitkänen kertoo, että ohikulkijoita pysähtyi apuun ja lähitaloista tultiin paikalle muun muassa vaahto sammuttimien kanssa. Hevoset saatiin vahingoittumattomina ulos nopeasti.

”Tulipalo on hevosenomistajan pahin painajainen. Onneksi nyt oli onni matkassa”, Pitkänen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat