Helsingin Sanomiin nimitettiin kaksi uutta toimitus­päällikköä, jotka tulevat osaksi HS:n johtoryhmää

HS:n uutislinjan toimituspäälliköksi on valittu toimittaja Jussi Pullinen ja syventävien sisältöjen toimituspäälliköksi toimittaja Jutta Sarhimaa.

Helsingin Sanomien uudet toimituspäälliköt Jutta Sarhimaa ja Jussi Pullinen.

1.9. 11:20

HS:n uutislinjan toimituspäälliköksi on valittu toimittaja, VTM Jussi Pullinen ja HS:n syventävien sisältöjen toimituspäälliköksi toimittaja, VTM Jutta Sarhimaa.

Pullinen, 40, siirtyy toimituspäälliköksi HS:n talouden ja politiikan toimituksen esihenkilön tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa lehden uutispäällikkönä ja Nyt.fi:n esimiehenä. Hän on käynyt Sanoma oy:n toimittajakoulun.

Pullinen toimi myös journalistiikan vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa vuosina 2017–2018.

”HS on minusta Suomen paras uutismedia, jota tekevät toimittajat ovat sekä erittäin nopeita että tarkkoja. On mahtavaa päästä entistä tiiviimmin mukaan pohtimaan sitä, mihin tämä journalistinen energia ja osaaminen suuntautuu ja mitä lukijat tarvitsevat”, Pullinen toteaa.

”HS:n uutiskattaus on lähes joka päivä Suomen kattavimpia. Digiajassa haluan olla varmistamassa, että yleisö tosiaan myös löytää uutisemme koko laajuudessaan.”

Pullinen pitää tärkeänä, että yleisö ymmärtää HS:n uutisvalintoja ja niiden perusteita. ”Haluan olla avaamassa uutistyön pohjaa yleisölle, ja tätä on näin merkittävällä uutisvälineellä vastuukin tehdä.”

Uutislinjan toimituspäällikön vastuulle kuuluvat HS:n kotimaan-, kaupunki- ja ulkomaantoimitus, talouden ja politiikan toimitus, urheilutoimitus sekä nopeasta uutisreagoinnista vastaava uutisdeski. Uutislinjan päätoimittaja on Antero Mukka.

HS:n syventävien sisältöjen uusi toimituspäällikkö Jutta Sarhimaa, 36, työskentelee tällä hetkellä syventävien sisältöjen suunnittelevana uutispäällikkönä ja HS:n uuden Nyt-sometoimituksen esihenkilönä. Aiemmin hän on työskennellyt HS:ssä muun muassa elokuvakriitikkona, kuvatoimittajana ja uutispäällikkönä lifestyle- ja kulttuuriosastoilla.

Aiempaa työkokemusta Sarhimaalla on myös STT-Lehtikuvasta ja Etelä-Saimaasta.

”Olen tosi onnellinen valituksi tulemisesta ja erittäin innoissani uuden tehtävän edessä”, Sarhimaa sanoo. ”Odotan jo, että pääsemme toimituksen kanssa tekemään syventävää ja elämyksellistä journalismia ja huomioimaan entistä paremmin myös nuoremmat lukijat.”

”Panostamme voimakkaasti tutkivaan journalismiin, kokemukselliseen sisältöihin ja alle 45-vuotiaissa kasvaviin somekanaviin. Uudelleenkäynnistämme Nytin tänä syksynä uudelle sukupolvelle. Tämän vuoden aikana tehdyt menestyksekkäät kokeilut HS:n Juoksukoulusta Nato-podcastiin vahvistavat, että myös laadukkaalle audiosisällölle on tilausta.”

Syventävien sisältöjen toimituspäällikön vastuulle kuuluvat HS:n featuretoimitus eli Sunnuntai ja Kuukausiliite, tiede-, lifestyle-, ruoka- ja kulttuuritoimitukset, Lasten uutiset sekä uusi Nyt-sometoimitus. Syventävien sisältöjen päätoimittaja on Laura Saarikoski.

Kuvasta ja designista vastaavana toimituspäällikkönä jatkaa Ari Kinnari, datadeskistä vastaavana kehitysjohtajana Esa Mäkinen ja HS:n vastaavana päätoimittajana Kaius Niemi.

Sarhimaa ja Pullinen aloittavat uusissa tehtävissään syyskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat