Poliisi lopetti yliopiston seksuaali­rikosepäilyn tutkinnan

Poliisi tutki noin kolme vuotta juttua, jossa yliopiston henkilökuntaan kuulunutta miestä epäiltiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Seksuaalirikosepäilyn tutkinnassa ei saatu sellaista näyttöä, jota syyttäjä olisi tarvinnut syytteen nostamiseksi

5.9. 14:50

Poliisi on lopettanut tutkinnan jutusta, jossa yliopiston henkilökuntaan kuulunutta miestä epäiltiin useisiin alaisiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä Mikkelissä.

”Tutkinnassa ei saatu sellaista näyttöä, jota syyttäjä olisi tarvinnut syytteen nostamiseksi. Tutkinta lopetettiin ei näyttöä -perusteella”, kertoo tutkinnanjohtaja Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista.

Häkkinen toteaa, että poliisilla oli kuitenkin perusteet aloittaa tutkinta ja jatkaa sitä. Tutkinta oli tarpeellinen alkutietojen ja tutkinnan aikana selvinneiden tietojen perusteella.

Poliisi kertoi joulukuussa 2019 tutkivansa tapahtumasarjaa, jossa epäillyt seksuaalirikokset olisivat tapahtuneet useiden vuosien aikana aivan tutkinnan aloittamiseen saakka. Rikosnimikkeitä oli useita.

Myös asianomistajia oli useita. Epäiltynä oli mikkeliläinen mies, joka oli Mikkelissä toimivan yliopiston työntekijä.

Jo alkuvaiheessa Häkkinen luonnehti tutkintaa työlääksi. Nyt syyttäjä on tehnyt Häkkisen esityksestä päätöksen, ettei tutkintaa enää jatketa.

Lue lisää: Yliopiston henkilö­kuntaan kuulunutta epäillään alaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Mikkelissä, epäillyt teot tapahtuneet useiden vuosien aikana

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat