Moottoripyöräjengi Cannonballin toiminta halvaantui

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi jengin lakkautettavaksi kesäkuussa. Jengi yrittää nyt kumota lakkauttamismääräyksen korkeimmassa oikeudessa

Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

8.9. 14:38 | Päivitetty 8.9. 14:48

Lakkautettavaksi määrätty moottoripyöräkerho Cannonball yrittää vielä oikeusteitse saada luvan jatkaa toimintaansa. Jengi aikoo hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, jotta lakkauttamismääräys kumottaisiin.

Asian vahvistaa Klaus Marjamäki, jonka Cannonball ilmoitti lakkauttamisoikeudenkäynnin yhteydessä olevan jengin presidentti.

Marjamäki on edustanut moottoripyöräkerhoa oikeudenkäynnissä.

Määräys lakkauttaa Cannonballin ja sen alayhdistyksen Squad 32:n toiminta tuli voimaan toissa viikolla. Itä-Suomen hovioikeus päätti tuolloin olla ottamatta käsittelyynsä Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomiosta tehtyä valitusta.

Cannonballin Marjamäen mukaan moottoripyöräkerho on lopettanut lakkauttamismääräyksen vuoksi toimintansa. Se voi jatkaa toimintaansa myöhemmin, jos lakkauttamismääräys kumotaan.

”Kerhon toiminta on nyt jäissä. Kyltit on poistettu kerhotiloista, eikä tunnuksia käytetä. Lain kirjaimen mukaan mennään”, Marjamäki sanoo.

Vuonna 1991 perustettu Cannonball oli keskusrikospoliisin mukaan välillä jäsenmäärältään Suomen suurin ja viime aikoina toiseksi suurin järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä.

Tuomioistuimet ovat määränneet ennen Cannonballia lakkautettaviksi rikollisjärjestö United Brotherhoodin ja uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat