Kerro HS:lle muistosi kuningatar Elisabet II:sta

96-vuotias Elisabet oli 70-vuotisen hallitsijakautensa aikana olennainen hahmo maailman uutisympäristössä. HS kerää nyt lukijoilta muistoja kuningattaresta.

Kuningatar Elisabet II vieraili Temppeliaukion kirkossa Suomen-valtiovierailullaan vuonna 1976.

9.9. 8:52

Britannian pitkäaikaisin hallitsija, kuningatar Elisabet II kuoli Balmoralin linnassa Skotlannissa torstai-iltapäivällä paikallista aikaa. Asiasta kerrottiin Suomen aikaa torstaina illalla.

96-vuotiaana kuollut Elisabet oli 70-vuotisen hallitsijakautensa aikana hyvin tunnettu maailmanlaajuisesti. Suomessa kuningatar muistetaan erityisesti valtiovierailustaan vuonna 1976, jolloin hän vieraili muun muassa Helsingin kauppatorilla.

Kuningattaren kuolema on koskettanut laajasti myös suomalaisia, ja muun muassa presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin ja eduskunnan puhemies Matti Vanhanen esittivät surunvalittelunsa torstaina.

HS kerää nyt lukijoilta muistoja kuningatar Elisabet II:sta ja tietoja siitä, minkälaisia ajatuksia kuningattaren poismeno herättää. Juttu julkaistaan HS.fi:ssä.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

HS ei julkaise vastaajien yhteystietoja. Jutussa siteerattujen ihmisten henkilöllisyyden tulee kuitenkin HS:n periaatteiden mukaan olla toimituksen tiedossa.

HS on osa Sanoma-konsernia, ja HS:n juttuja saatetaan käyttää muissa konsernin lehdissä, kuten Aamulehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat